Cathay Pacific’s The Pier Business Class lounge vernieuwd

Cathay Pacific The Pier Business Class lounge

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

5-sterren maatschappij Cathay Pacific neemt haar lounge aanbod op thuishaven Hong Kong International Airport grondig onder handen. Ruim twee jaar geleden kwam er met The Bridge (klik) een nieuwe lounge bij en vorig jaar is The Pier First Class lounge (klik) helemaal gerenoveerd. Hiervoor heeft de maatschappij het Londense designbureau StudioIlse ingeschakeld om de lounge een huiselijk gevoel te geven zodat passagiers zich er erg op hun gemak voelen. Na het First Class gedeelte van The Pier was het dit jaar de beurt aan de Business Class lounge.

The Pier Business Class Lounge

The Pier is Cathay’s grootste lounge op Hong Kong. Na de renovatie is de oppervlakte vergroot naar 3300m^2 met een capaciteit voor maar liefst 550 passagiers.

Net als de First Class zijde is ook hier Ilse Crawford verantwoordelijk geweest voor het design. Om de ruimte een huiselijk gevoel te geven is gebruik gemaakt van veel hout en warme tonen. In plaats van een grote open ruimte met veel niches is gekozen voor straat concept. Langs deze straat liggen verschillende zones die een logische lay-out moeten hebben.

Cathay Pacific The Pier Business Class lounge
Presentatie van de nieuwe lounge

Na de entree begint de Food Hall met een groot aanbod aan koude en warme snacks zoals charcuterie, salades en panini’s. Na de Food Hall volgt de welbekende Noodle Bar; een iconisch concept in Cathay Pacific lounges. Hier kunnen passagiers terecht voor verschillende noodle en dim sum gerechten op bestelling. Onderweg is er genoeg plek om te zitten. Wil je werken dan zijn stopcontacten en USB-poorts aan de hoge marmeren tafels binnen handbereik.

Cathay Pacific The Pier Business Class lounge
Food Hall
Cathay Pacific The Pier Business Class lounge
Coffee bar

Verder in de lounge volgt een full-service bar met alweer genoeg zitcapaciteit voor solo reizigers en grotere groepen. Nieuw is  The Tea House waarbij passagiers de keuze hebben uit 10 vaste thees en 1 seizoensvariant met een selectie aan snacks. Aan het einde van de lounge zijn 14 daybeds te vinden waar reizigers eventueel kunnen uitrusten. Hier zijn ook 14 douches beschikbaar.

Cathay Pacific The Pier Business Class lounge
Zitruimte

Toegang

The Pier Business Class lounge zou begin juni moeten openen. De lounge is toegankelijk voor First en Business Class passagiers en Oneworld Emerald en Sapphire leden die met Cathay Pacific of Oneworld vliegen (ook al is er een aparte lounge voor First Class en Oneworld Emerald). Silver leden van Cathay’s Marco Polo Club krijgen ook toegang. De lounge is open van 05:30u tot aan het laatste vertrek.

Conclusie

De nieuwe The Pier Business lounge ziet er ontzettend mooi uit. Het design is warm en modern en ook zijn er genoeg faciliteiten toegevoegd. Er is een keur aan catering aanwezig en er is genoeg zitcapaciteit. Ik kan niet wachten de lounge te bezoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *