Brussels Airport Update3 min leestijd

brussels airport update

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf 14 juli jongstleden is de aankomsthal weer open voor iedereen. Net als de vertrekhal en het station (onder het gebouw), heeft nu ook de aankomsthal de nodige infrastructuur gekregen zodat de federale politie controles kan uitvoeren.

Bezoekers kunnen nu dus weer vanaf 3 verschillende punten de terminal weer bereiken. En zoals eerder al het geval was bij de vertrekhal en het station, dient iedere bezoeker aan de aankomsthal een controle te ondergaan. Je kan dus weer zoals voorheen naar de aankomsthal om mensen op te wachten.

Enkel bezoekers zonder baggage mogen de ingang van de aankomsthal gebruiken. Vertrekkende passagiers met baggage mogen enkel via de vertrekhal het gebouw betreden. Brussels Airport is bezig aan een samenwerking met de federale politie om een security check op te zetten bij het busstation. Op die manier kunnen passagiers in de nabije toekomst op 3 verschillende niveau’s het gebouw in, zijnde het treinstation, busstation en de vertrekhal.

Brussels Airport is eveneens bezig met een nieuwe plek waar taxi’s passagiers kunnen afzetten of ophalen. Het vorige punt lag op bijna 300 meter van de terminal af. Het nieuwe ligt op amper 30 meter zodat passagiers niet ver meer hoeven te lopen. De nieuwe taxistandplaats is te bereiken via de liften vanuit de parkeerplaats naar de vertrekhal.

Het vliegveld draait ondertussen weer zo goed als op volle toeren. Vanaf 14 tot en met 18 juli zijn er meer dan 410.000 passagiers op Brussels Airport geweest. De piekdag was 15 juli toen er in totaal 88.000 vertrekkende en aankomende passagiers waren.

Er wordt geadviseerd om zo’n 2 uur op voorhand op het vliegveld aanwezig te zijn. Indien je met de wagen naar het vliegveld komt, verwacht je dan aan extra controles. Op de invalswegen naar Brussels Airport staan verschillende security checkpoints. De wachttijden bedragen meestal niet langer dan 3 minuten. Tijdens de ochtendspits kan dit oplopen tot 10 of 20 minuten. Langs de A201, de voornaamste toegangsweg naar het vliegveld, staan er borden die informatie laten zien met betrekking tot de wachttijden.

brussels airport update

Qua parkeren zijn er mogelijkheden in de parkeergarages rond de terminal. Buitendien zijn er ook nog een aantal parkeerplaatsen bij Brucargo. Bij de laatste is het mogelijk korting te krijgen, maar er wordt wel geadviseerd om te reserveren. Reservatie is trouwens verplicht voor de parkeerplaatsen bij Brucargo.

Passagiers die worden afgezet aan het vliegveld, kunnen daarvoor gebruik maken van de parkeergarages P1, P2 en P3 tegenover het terminalgebouw. Je mag hier 15 minuten gratis parkeren. Tijdens de zomermaanden is er ook een zogenaamde “Kiss & Ride” parkeerplaats geopend bij Brucargo. Er zijn bussen van De Lijn en een airport shuttle die je vervolgens naar de terminal brengen. Deze bussen rijden elke 10 minuten en zijn gratis. De rit vanaf de parkeerplaatsen bij Brucargo naar het vliegveld zelf duurt ongeveer 10 minuten.

De makkelijkste manier om Brussels Airport via openbaar vervoer te bereiken is de trein. Het treinstation bevindt zich namelijk onder het vliegveld. Het enigste wat je dient te doen is afstappen en vervolgens de roltrappen omhoog nemen. Na een paar minuten sta je dan in de vertrekhal.

Brussels Airport Update
Kijk op Twitter voor de laatste stand van zaken

Voor de laatste stand van zaken kan je altijd kijken op de website van Brussels Airport en ze hebben een team wat héél actief is op de verschillende sociale media zoals bijvoorbeeld Twitter. In juni ben ik zelf voor de eerste keer vanaf Brussels Airport gevlogen. Ik moet zeggen dat de security checks allemaal goed meevallen. Al het personeel is er vriendelijk en er zijn geen lange wachttijden. Tenminste niet op het moment dat ik vloog, dit was op een vrijdagavond.

Zijn jullie recent vanaf Brussels Airport gevlogen? Wat zijn jullie ervaringen? Laat het ons zeker weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *