Verhaal achter mijn Hilton Diamond challenge4 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Recent heb ik een status match aangevraagd bij Hilton. Ik wilde mijn IHG Platinum status matchen naar Hilton Diamond. Maar ze geven je de status niet zomaar cadeau. Je dient een Hilton Diamond challenge te volbrengen. Wat houdt dit in? Je dient in een periode van 90 dagen achter keer te verblijven in hun hotels.

Elite status verslaving

Het zal ondertussen een goede 3 jaar geleden zijn dat ik in contact kwam met het hele loyalty gebeuren. Voor die tijd had ik er geen weet van. Door de jaren heen is het een ware verslaving geworden. Het uitzoeken van alles wat met elite status te maken. Hoe kan ik het beste m’n voordeel uit zo’n kaartje halen?

Momenteel heb ik bij een tiental hotels een loyalty account. Maar ik leg de focus op slechts twee ketens. Zijnde IHG en dan sinds dit jaar ook Hilton. Bij IHG heb ik me het afgelopen jaar weer gekwalificeerd als Platinum lid. Zoals andere jaren is me dit weer gelukt op punten.

Het geeft mij een soort van voldoening om weer zo’n elite status binnen te halen. Ja ieder z’n eigen hobby, maar ik vind het gewoon leuk. Hetzelfde geldt voor airlines, maar dat is een compleet ander verhaal.

Diamond voordelen

Waarom wil ik zo graag Diamond worden? Omdat het flink wat voordelen met zich meebrengt. Wat zijn de voordelen van deze elite status?

 • 50% bonus punten
 • premium internet
 • upgrade van de kamer
 • toegang tot de lounge
 • tussen de 100 en 2000 extra punten (afhankelijk van hotel)
 • 5de nacht gratis bij een award boeking
 • gratis ontbijt
hilton diamond challenge
De voordelen spreken voor zich

De meeste van deze voordelen spreken voor zichzelf. De meest voor de hand liggende zijn de upgrade (mogelijk naar een suite), ontbijt en toegang tot de lounges.

Waarom zet ik premium internet er bij? Omdat ik als blogger, niet enkel voor InsideFlyer NL, flink wat bandbreedte verbruik. Het is niet enkel het schrijven van artikelen, maar vooral het uploaden van foto’s en backups die veel data consumptie vereisen.

Hilton Diamond challenge

Zoals ik eerder schreef krijg je een Hilton Diamond challenge voorgeschoteld. In mijn geval heb ik tot 15 maart 2017 de tijd om acht keer te verblijven in een Hilton hotel. Dat is natuurlijk een flinke investering, van zowel tijd als geld. Maar ik weeg dat af tegen hetgeen ik ervoor in de plaats krijg.

hilton diamond challenge
Challenge werd goedgekeurd!

Als je een rekensom begint te maken dan tikt het geïnvesteerde geld snel aan. Stel dat je een overnachting kunt boeken aan 80 euro per nacht. Doe dat maal 8 en dan zit je zo aan 640 euro! Ok normaal gezien heb je 30 overnachtingen nodig om Hilton Diamond te worden. Dan spreek je ineens over 2400 euro… Daar ga je twee keer per jaar mooi mee op vakantie als je een beetje kan puzzelen.

Een paar avonden zoeken leverde me al snel een plan op om de challenge te volbrengen. Het Hilton Brussels City hotel was goedkoop te boeken tijdens de winter sale. Voor 55 euro per overnachting kon ik daar een kamer boeken. Hier heb ik vorige week de eerste keer overnacht. Vanaf de eerste week van januari 2017 tot eind februari, zit ik bijna elk weekend in een Hilton hotel.

hilton diamond challenge
Dat worden flink wat treinritten naar Brussel!

Slim of knettergek?

Het antwoord op die vraag zal variëren van persoon tot persoon. Mijn collega’s en familie verklaren me voor gek. Andere frequente reizigers snappen de zin van deze onzin. De combinatie van deze challenge met een aantal lopende promoties kan me flink wat punten en award miles opleveren. Deze kan ik in de toekomst weer inzetten om andere reizen mee te financieren.

hilton diamond challenge
Genoeg mogelijkheden om extra punten te scoren!

Indien ik om één of andere reden de challenge niet zou volbrengen, dan kan ik terugvallen op een lagere elite status. In het geval van Hilton krijg ik na 4 tot 7 overnachtingen Gold status. Maar die is slechts geldig tot maart 2017. Als ik slaag, dan heb ik Diamond status tot en met maart 2018!

Wordt vervolgd…

Zoals het er nu naar uit ziet heb ik dus Hilton elite status tot en met maart 2018. Maar wat nadien? Tijdens de challenge overnacht ik al 7 keer in 2017. Dus om mezelf herkwalificeren als Diamond in 2017 en dus tot eind 2018 status te hebben, dien ik nog 23 overnachtingen te hebben.

Voelen jullie hem aankomen? Dat betekent 23 extra nachten, doe daarbij de kwalificatie op punten bij IHG. Plus een zestal weken vakantie in 2017… Volgens mij wordt 2017 een heel maf reisjaar voor ondergetekende!

Tijdens de tweede helft van maart 2017 kunnen jullie een update van mij verwachten. Dan zal ik jullie vertellen hoe de challenge is verlopen, hoeveel het me uiteindelijk gekost heeft en wat het qua punten en miles heeft opgeleverd.

Reacties

 1. Wilcoleone zegt

  Wellicht lees ik het verkeer Lionell, maar in dat laatste plaatje bij “Status Match” staat toch echt “Get instant Diamon & when you complete 8 or more stays in 90 days, you can extend your Diamond status through March 31, 2017.”

  Ik mag hopen dat dit een foutje is van Hilton en dat dit 2018 moet zijn anders ben je wel heel kort Diamond.

  • Lionell Jansen Lionell Jansen zegt

   Hi Wilco, dat lijkt me inderdaad een typo bij Hilton. Als ik in de e-mail van hen kijk, dan staat er dat ik tijdens de challenge status heb tot 15 maart 2017. Indien ik 8 stays behaal, dan behoud ik de status t/m maart 2018.

   Bedankt voor je berichtje!
   Lionell

 2. Alias zegt

  Even een korte opmerking tussen door, waarom heb je eerder dit jaar – voor eind juni 2016 – geen status match bij Hilton aangevraagd? Dan zou je tot maart 2018 Diamond kunnen zijn geweest. Feit blijft dat je de nodige overnachtingen moet maken om vanaf maart 2018 Diamond te blijven. Alleen de basispunten tellen mee voor de (her)kwalificatie voor een status.
  Niet elk Hilton Hotel – dan heb ik niet over hotelnaam by Hilton – heeft een Club Lounge en geeft je er een onbijt bij. Bij de hotelnaam by Hilton “moet” je kiezen voor punten of ontbijt. Ik ben slechts een (Hilton) bezoeker en niet tot in details ingevoerd in hun programma.

  • Lionell Jansen Lionell Jansen zegt

   Die heb ik toen volledig over het hoofd gezien die promo. Dat heb je als je de focus bij een ander legt, in mijn geval IHG. Liefde maakt blind zeggen ze 🙂 Ik laat na 15 maart zeker weten hoe het is afgelopen en in de tussentijd zullen er een aantal hotel reviews de revue passeren.

   • Alias zegt

    Verblind door de diamantenstatus van HHonors heb ik de status match aangevraagd en gekregen. Naar nu – toen – blijkt dien je er de nodige nachten te overnachten om diamant lid te blijven. Wanneer ik mijzelf weer eens in boekhouder modus bevind hoor ik mijzelf wel eens denken/hard op zeggen: “Wat is dit voor een krankzinnige bezigheid waar ik mee bezig ben. Ik geef er een bult geld aan uit om de status te kunnen blijven behouden maar hoe vaak bevind ik mij nu echt in een situatie dat ik in een hotel moet overnachten?” Voor dat geld had ik een hoop Cd’s of een klasse hoofdtelefoon kunnen kopen, twee dingen waar ik iedere dag van kan genieten. Een terechte constatering en dit gezegd hebbend, ik denk dat het HHonors diamanten lidmaatschap meer waarde biedt, je er meer voor (terug) krijgt dan IHG. Om de hoogste beschikbare status te behalen/te behouden dien je bij beide ketens ongeveer evenveel moeite voor te doen. IHG heeft vaker promoties die de nodige punten kunnen opleveren dan HHonors. De echte Hilton hotels zijn gevoelsmatig van een iets hogere kwaliteit dan de IHG hotels. Voorlopig blijf ik IHG Platinum maar de hoogste status trachten te blijven houden bij twee hotel loyaliteitsprogramma’s vergt het nodige.

 3. ahbo zegt

  Dankje Lionell, ik heb ook de match aangevraagd met mijn gold IHG status, en toegekend gekregen. De 4 stays zijn ook al geboekt.

  • Lionell Jansen Lionell Jansen zegt

   Hi Arie,

   Fijn om te horen dat je iets aan het artikel hebt gehad! 🙂
   Laat zeker ook iets weten hoe jouw challenge afloopt.

   groeten & fijn avond nog!
   Lionell

 4. Fripsmaster zegt

  En? Hoe is je challenge verlopen, wat was de schade en hoeveel punten/miles heeft je opgeleverd? 😀

  • Lionell Jansen Lionell Jansen zegt

   Hi, die is eigenlijk vlot verlopen. Ik was in totaal ongeveer 650 euro kwijt, qua miles heeft het weinig opgeleverd. Mijn stays waren in Brussel, Amsterdam, Rotterdam en Dusseldorf. Dus heb ik niet voor moeten vliegen. Qua punten leverde het me iets van 30.000 punten op. Die zijn ondertussen alweer uitgegeven voor een points & cash stay in het Conrad hotel in Tokyo.

   Groeten & fijne avond nog!
   Lionell

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *