British Airways status match naar Bronze

British Airways

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Naast Iberia  en Finnair biedt ook British Airways een status match aan voor Airberlin Topbonus leden die nu zonder Oneworld status zitten. Silver leden of hoger van Airberlin kunnen maximaal een match naar Bronze (Ruby) krijgen in de Executive Club. Hoger wordt niet gematched en er is ook geen challenge. Ook zijn de voorwaarden vrij restrictief.

Status match aanvragen

De match aanvragen is vrij simpel. Je hoeft alleen te mailen naar [email protected]ba.com  met bewijs van je Topbonus status en je Executive Club nummer. Dit kan tot en met 30 november. Vlieg je 4 vluchten met British Airways voor 31 december, dan krijg je 9000 bonus Avios. Máár: deze actie staat officieel alleen open voor leden woonachtig in Duitsland (lees: met een adres daar). Als British Airways deze voorwaarde streng toepast is dat erg onfortuinlijk voor leden in de Nederlandse grensstreek.

Ben je nog geen lid van Executive Club? Via deze link kun je je aanmelden en 4500 Avios krijgen.

Statusniveaus BA Executive Club
Statusniveaus BA Executive Club

De complete voorwaarden vind je hier (klik).

Als het je puur om de status gaat, dan is de match bij Iberia aantrekkelijker omdat je daar Sapphire kan krijgen, mits je nog geen lid bent. Echter is British Airways Executive Club een vrij populair programma om ook te sparen en te besteden. Wil je daadwerkelijk overstappen naar Executive Club, dan is het fijn dat je met Bronze kan beginnen. Vergeet ook niet dat Bronze extra voordelen biedt als je met BA vliegt, bovenop de Oneworld voordelen, zoals advance seat selection. Het is natuurlijk ook mogelijk om op je reizen je Iberia Sapphire te gebruiken voor de lounge en te crediteren naar Executive Club. Meer over dit loyalty programma lees je in onze gids (klik).

Reacties

  1. Roel de Vries zegt

    Ik heb gister bericht gekregen dat ik niet in aanmerking kom omdat ik niet in DE woonachtig ben. Helaas…

    Gemiste kans voor BA zou ik zeggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *