Delta met Airbus A350 naar Schiphol vanaf Detroit3 min leestijd

Delta A350

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Delta Airlines heeft tijdens een media dag in Atlanta de nieuwe bestemmingen van haar Airbus A350 XWB bekend gemaakt. Vanaf 31 maart zal de KLM-partner vanaf Detroit naar Amsterdam vliegen met het gloednieuwe vlaggenschip. Dit is in aanvulling op de routes van Detroit naar Tokyo, Seoul en Beijing die de komende weken gelanceerd worden, Shanghai vanaf april 2018 en Seoul vanaf Atlanta per 24 maart. Het is de eerste Europese bestemming van dit type voor Delta. De keuze voor Amsterdam is frappant; het bereik van de A350 is helemaal niet nodig voor deze vlucht en er is niet noodzakelijk een bijzondere vraag naar de nieuwe premium cabines van Delta op dit type vliegtuig. Op de A350 zijn namelijk de nieuwe Delta One Suite (Business Class) en Delta Premium Select (een volwaardig Premium Economy product) geïnstalleerd.

Delta One Suite en Premium Select

In de Delta One Business Class heeft de Amerikaanse maatschappij een nieuwe stoel geïntroduceerd; of meer een Suite.  Deze full-flat stoel in 1-2-1 opstelling is gebaseerd op de Vantage XL stoel, maar dan met een deur voor meer privacy. Dit is een wereldwijde primeur in Business Class. De toevoeging van een schuifdeur is normaal voorbehouden aan First Class. Naast de deur is er ook een nieuw, 18-inch HD scherm en de standaard Delta Business Class features zoals Westin beddengoed, Tumi amenity kit en maaltijden samengesteld door topchefs.

Deze diashow vereist JavaScript.

Nieuw is ook Delta Premium Select. Dit is een volwaardige Premium Economy Class; een aparte reisklasse en geen Economy met extra beenruimte zoals Main Cabin+. Helaas betekent dit voor frequent flyers wel dat zij gratis toegang tot een Main Cabin+ stoel verliezen op vluchten uitgevoerd door de A350. De Delta Premium Select stoel heeft tot 38 inch aan beenruimte, 19 inch breedte en 7 inch recline. Daarnaast zijn er verstelbare hoofd- en beensteunen. Passagiers krijgen een deken en kussen van Westin en een Tumi Amenity kit. Ook krijgen zij een LSTN noise-cancelling koptelefoon om van het 13.3 inch high resolution scherm voor het IFE gebruik te maken. De maaltijden, inclusief pre-departure drankje, worden op servies geserveerd. Op de grond krijgen passagiers toegang tot Skypriority voor voorrang bij check-in, bagage, security en boarding. Kortom, een flinke set voordelen en daadwerkelijk een aparte reisklasse waarvoor een hogere ticketprijs gevraagd kan worden.

Delta Premium Select
Delta Premium Select

Meerprijs

Delta heeft tot 4 vluchten per dag van Detroit naar Amsterdam. Het is nog niet bekend welke van de vluchten wordt uitgevoerd met de A350. Normaal wordt een A330-300 ingezet en deze verschilt qua capaciteit niet heel erg van de A350. Natuurlijk heeft laatstgenoemde wel een totaal andere indeling, zoals gezegd zonder Main Cabin+. Business Class passagiers zijn natuurlijk beter uit op de XWB, maar hiervoor rekent Delta ook een meerprijs. Zodra de vluchten in het systeem zijn geladen zal er waarschijnlijk een fors prijsverschil zijn. Voor de goedkoopste Delta One tickets rekent Delta een toeslag van $500 per enkele reis voor de Suites. Duurdere tickets kennen een toeslag van $250 enkele reis.

Desondanks zal Delta’s A350 een bijzondere aanvulling zijn voor Schiphol. Zoals gezegd omdat deze in eerste instantie normaalgesproken ingezet worden op (ultra)longhaul routes naar Azië. Delta wordt de 3e maatschappij op Schiphol met de A350, na Singapore Airlines en China Airlines. Gewoonlijk zijn echt bijzondere vliegtuigen of onboard products uitsluitend op routes naar Azië beschikbaar, maar nu komt daar trans-Atlantisch ook Detroit bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *