KLM gaat codesharen met AtlasGlobal naar Turkije

AtlasGlobal

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM gaat vanaf 29 oktober een codeshare onderhouden met het Turkse AtlasGlobal (KK). Onder de overeenkomst zullen de twee airlines per week 14 vluchten uitvoeren tussen Amsterdam en Istanbul Atatürk. AtlasGlobal vliegt dagelijks tussen de twee steden. Op een later moment zal de codeshare worden uitgebreid naar andere steden, aldus KLM.

Barry ter Voert, Senior Vice President Europe van KLM:

Met de samenwerking met Atlasglobal versterkt KLM haar netwerk in de regio en biedt haar passagiers daarmee meer overstapmogelijkheden en op termijn meer bestemmingen in Turkije. In Atlasglobal hebben we een zeer betrouwbare partner gevonden met een goed product. Turkije is een belangrijke bestemming voor zowel zaken- als vakantiereizigers Dankzij deze samenwerking versterkt KLM haar netwerk in de regio en biedt haar passagiers meer overstapmogelijkheden.

Concurrentie

Een codeshare naar Istanbul komt niet als een verrassing. KLM heeft het op de route moeilijk, vooral door de frequente vluchten van Turkish Airlines – soms met een longhaul vliegtuig – en de aanwezigheid van prijsvechters naar Turkije. De vluchten naar de Turkse stad uitgevoerd door KLM zijn recent gehalveerd naar één per dag. Met de samenwerking met AtlasGlobal kan KLM nog twee keer per dag een vlucht aanbieden, maar de reiservaring is natuurlijk wel anders.

Turkish AIrlines A320

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *