Royal Jordanian status match naar Oneworld Sapphire en Emerald

Royal Jordanian

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na het faillissement van Airberlin en Topbonus zijn er verschillende Oneworld maatschappijen opgestaan om elite leden van Topbonus een status match of challenge aan te bieden om Oneworld status te behouden. Dit waren onder andere Finnair, Iberia en British Airways. Elk van deze promoties had zijn eigen voorwaarden, voor- en nadelen. Bij Finnair wordt je gelijk gematched naar Ruby met een challenge voor Sapphire. De match van British Airways is ook alleen maar naar Ruby en officieel gelimiteerd voor leden woonachtig in Duitsland. Iberia matcht instant tot Sapphire, maar dit zou alleen voor nieuwe leden zijn en de match loopt niet soepel. Deze opties bieden geen soelaas voormalige Airberlin Platinum Emerald leden. Zij kunnen zich wellicht wenden tot Royal Jordanian Plus (en elite leden van andere Oneworld maatschappijen klaarblijkelijk ook). Royal Jordanian lijkt te matchen tot haar Platinum Emerald level, wat inhoudt dat je toegang tot bijvoorbeeld de First Class lounges kan behouden. De vereisten zijn wel veel strenger.

Royal Jordanian, oneworld, Amman, Economy

Vereisten

Om in aanmerking te komen moet je nog 12 maanden elite status hebben bij een Oneworld airline. Verder moet je een recente kopie van een boardingpass met status, lidmaatschapskaart en account statement overleggen. Ook moet je een boeking met Royal Jordanian hebben. De status upgrade is pas geldig als je de eerste reis hebt volbracht. Na een match heb je een jaar de tijd om 20000 miles te halen om lidmaatschap te behouden. Geïnteresseerde reizigers kunnen al deze info mailen naar [email protected]

De voorwaarden zijn een beetje vaag. Er wordt nergens expliciet gemeld tot wanneer de status geldig is en welke statussen naar welk equivalent worden gematched. Wil je een match aanvragen, vraag hier eerst bevestiging van.

Mocht een match naar Platinum mogelijk zijn, dan kan een status run het waard zijn. Royal Jordanian heeft vanaf Amsterdam tarieven naar Dubai vanaf €359. Je hebt hierbij wel een erg lange overstap in Amman en je vliegt met A319/A320’s. Vergeet niet dat je status van één van de andere status matches kan gebruiken op je trip, zolang je maar naar Royal Jordanian Plus crediteert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *