De Ultieme Skyscanner Guide: specifieke bestemming, flexibele datums3 min leestijd

skyscanner

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Recent schreven we een tweetal artikel over Skyscanner. Daarbij hebben we uitgelegd hoe je de beste deal kunt vinden. In het tweede artikel schreven we hoe je de goedkoopste bestemming kunt vinden. Makkelijk!

Maar het kan natuurlijk zijn dat er een bepaalde bestemming op je verlanglijstje staat, maar flexibel bent in je reisdata. Ook daar kun je Skyscanner prima voor gebruiken.

Ooit wil ik nog eens naar…..

We hebben ze allemaal wel, van die plekken waar we ooit nog eens naar toe willen. Skyscanner kan je een handje helpen om te bepalen wanneer dat “ooit” zal zijn. Je kunt ook hierbij, net zoals in onze vorige uitleg, kiezen om vertrekken vanaf “overal”, om vervolgens “overal” aan te komen. Maar in dit voorbeeld vliegen we vanaf Amsterdam naar Boedapest.

Skyscanner geeft je de mogelijkheid om te zoeken binnen een bepaalde maand, of je kiest voor “de goedkoopste maand”. Dit ligt er natuurlijk aan hoe flexibel je bent. Ik ben in dit voorbeeld heel flexibel, dus ik kies voor de goedkoopste maand.

Goedkoopste maand optie

Zodra je op de “zoekknop” gedrukt hebt, verschijnt er een kalender zoals onderstaand plaatje. De prijzen die je ziet, zijn net als bij de “overal” functie, gebaseerd op zoekopdrachten van de afgelopen 15 dagen. Als je doorklikt kan het dan ook zijn dat de werkelijke prijs ietwat afwijkt.

Skyscanner heeft in de prijs een handige indicator opgenomen, variërend van groen tot rood. Zoals je intuïtie al aangeeft is groen de goedkoopste en rood de duurste datum.

Zoals je wellicht opgemerkt hebt, zijn er bij de terugvlucht nogal wat datums met een vergrootglas. Dit komt omdat Skyscanner onvoldoende data heeft die matcht met je heenvlucht. Een andere datum kiezen helpt vaak, of je kunt via de zoekfunctie verder zoeken naar een geschikte terugvlucht.

Mocht de rood / oranje / rood indicator onvoldoende overzicht geven, dan kun je tevens gebruik maken van een grafiek. Dit geeft een iets beter visueel overzicht van de prijsverschillen.

In het overzicht kun je dus zien dat November de goedkoopste maand is om van Amsterdam naar Boedapest te vliegen. Ook wel logisch, het is dan waarschijnlijk frisjes in Boedapest en nog geen tijd voor de mooie kerstmarkten. Dus laten we eens zoeken naar juli. Het valt op dat de prijzen dan een stuk hoger liggen. Bovendien zijn er veel minder prijzen beschikbaar.

Als we teruggaan naar November en vervolgens doorklikken, dan laat Skyscanner zien dat de vluchten zelfs nog goedkoper zijn! Een leuke verassing! We zien tevens dat Easyjet de goedkoopste aanbieder is met een rechtstreekse vlucht.

Als we toch nog even teruggaan naar juli, dan zien we dat we KLM als goedkoopste optie krijgen. Waarschijnlijk komt dit omdat Easyjet de tarieven nog niet heeft gepubliceerd voor deze datum.

Prijs alert

Als je nog niet helemaal tevreden bent over het resultaat, bijvoorbeeld omdat je toch liever in juli naar Boedapest wil, dan kun je bij Skyscanner een prijsalert instellen. We weten nu immers dat Easyjet vluchten uitvoert van Amsterdam naar Boedapest, dus waarschijnlijk komt er in juli ook nog wel een betere deal.

Je klikt simpelweg op “stel prijsalert in”, waar je vervolgens je gegevens kunt invullen. Je krijgt dan een notificatie zodra de prijs voor je vlucht is gewijzigd. Ook bijvoorbeeld als Easyjet de nieuwe tarieven heeft ingeladen. Handig dus!

Skyscanner flexibele datums, conclusie

Skyscanner heeft een eenvoudige interface gebouwd, waarmee je eenvoudig naar goedkope vluchten kunt zoeken. Ik ben eerlijk gezegd positief verrast door het feit dat Boedapest zo goedkoop aan te vliegen is vanaf Amsterdam!

Verder is het makkelijk dat Skyscanner de “prijsalert” optie heeft. Vooral voor bestemmingen die soms duur uitvallen kan dit handig zijn.

Al met al denk ik dat Skyscanner een handig hulpmiddel is om goedkope vluchten te vinden. Een aantal functies zijn zelfs voor de meer ervaren “travel hacker” handig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *