De ultieme Skyscanner guide: zo vind je de goedkoopste bestemming3 min leestijd

skyscanner

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In een eerder verschenen artikel beschreven we hoe je SkyScanner kan gebruiken als tool om de beste deal te vinden. We lieten zien hoe je aan de hand van bestemming en data de goedkoopste prijs kon vinden. Maar er zijn meerdere manieren om gebruik te maken van deze zoekmachine.

Je kan SkyScanner je namelijk laten inspireren om ergens naar toe te gaan. Huh? Hoe bedoel je? Wel wanneer je hebt besloten om een trip te boeken en je weet wanneer je wil vliegen. Dan kan de site je een aantal bestemmingen laten zien. We leggen het je hieronder verder uit.

Waar zullen we naar toe vliegen?

Je besluit om vakantie te nemen en die aanvraag wordt goedgekeurd door je baas, geweldig! Weet je al waar je naar toe wil gaan? Geen idee of heb je een totaal gebrek aan inspiratie? Er zijn tegenwoordig zoveel bestemmingen waar je naar toe kan vliegen. En met de opkomst van de zogenaamde low-cost maatschappijen, wordt het aanbod alleen nog maar groter. Geen nood, de “Overal” functie van Skyscanner kan je een handje helpen.

skyscanner
Waar wil je naar toe? Overal!

Het enigste wat je dient te doen is het vliegveld op te geven vanaf waar je wenst te vertrekken, bijvoorbeeld AMS of BRU (voor de Belgen onder ons). In het “Naar” veld, vul je gewoon Overal in, gevolgd door de data, hoeveel personen en welke klasse. Nadien op Zoeken klikken en klaar is Kees!

skyscanner
Dit zijn de goedkoopste landen om naar toe te vliegen vanaf Schiphol

Vliegvelden in de buurt toevoegen?

Zoals je kunt zien, zijn er vanaf Amsterdam niet ontzettend veel landen beschikbaar. Niet getreurd, want er zijn twee opties om meer mogelijkheden te zien. Je kan op het het initiële zoekscherm de optie “Vliegvelden in de buurt” aanvinken. Dan zal Skyscanner zoeken naar vluchten vanaf alle vliegvelden die in de buurt van Amsterdam liggen, nu zijn er dat niet zo ontzettend veel.

Maar wederom is daar een oplossing voor! In het “Van” veld verander je AMS naar Nederland. Op die manier neemt ie echt alle mogelijke vliegvelden uit Nederland mee in de zoekopdracht. Dan krijg je een pak meer te zien.

skyscanner
Alle vliegvelden die bereikbaar zijn vanuit Nederland

Niet alleen meer opties, maar ook meteen lagere prijzen! En let er op dat dit slechts een kleine greep is uit het aanbod, want de lijst gaat een tweetal bladzijden door. Het ligt er maar hoeveel geld je wenst uit te geven.

Voorbeeld trip

Stel je wil mid oktober nog een weekje weg naar de zon, als we dan in de bovenstaande lijst kijken, dan springen Malta en Spanje eruit als zonnige bestemmingen. Spanje daar gaat iedereen heen en je wilt eens wat anders. Daarom verkiezen we Malta. Dus klik daar op door en dan krijg je het volgende te zien:

skyscanner
3 mogelijkheden om naar Malta te vliegen

Er zijn drie mogelijke vertrekpunten: Eindhoven, Amsterdam en Maastricht. We willen zo goedkoop mogelijk op vakantie. Daarom kiezen we voor vertrek vanaf Eindhoven. Niet alleen omdat het de goedkoopste optie is, ook omdat het een rechtstreekse vlucht betreft.

skyscanner
Voor minder dan 100 euro per persoon naar Malta!

Je kan de zoekresultaten nog verder verfijnen door gebruik te maken van de verschillende filters zoals we hebben uitgelegd in deel 1 van deze Skyscanner guide.

Conclusie

De “Overal” functionaliteit kan leiden tot grote avonturen. Zeker als je belist om op het laatste momenten pas een vlucht te boeken. Je weet namelijk niet op voorhand welke landen en/of bestemmingen het goedkoopst zijn op het moment van boeken. Waarschijnlijk kom je opties tegen waar je zelf nooit aan zou denken.

Hebben jullie wel eens gebruik gemaakt van deze zoekfunctie? Waar zijn jullie toen terecht gekomen? We zijn benieuwd naar jullie verhalen of ervaringen met Skyscanner!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *