De ultieme Skyscanner guide: zo vind je de beste deal6 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Welke reisblog je ook leest, je zult altijd een aantal fantastische tarieven en deals tegenkomen die de schrijvers gevonden hebben. De vraag is – hoe komen we daaraan? Spenderen we onze dagen met een continue zoektocht naar vluchten? Is er een onontdekt spionnennetwerk van internationale reisagenten? Zijn we vrienden met hoge piefen in de industrie? Neen, het antwoord is te vinden bij verbazingwekkend uitgebreide en handige tools en websites die toegankelijk zijn voor iedereen. Het doel van deze guide is je te introduceren en je een expert te maken in een van de meest populaire en gebruiksvriendelijke websites die er zijn: SkyScanner. Zodat ook jij de volgende keer een fantastische deal kunt vinden voor je vlucht.

SkyScanner: een overzicht

SkyScanner doet zijn naam eer aan: de website scant het internet voor vluchtopties. Het is simpelweg een vergelijkingssite voor vluchten. Dit bespaart je de moeite om elke vliegmaatschappij en reisagent website af te gaan die de betreffende route aanbiedt om zo de beste prijs te vinden.

In het meest basale gebruik, biedt SkyScanner je een gebruikvriendelijke manier om je route, data, aantal passagiers en klasse in te voeren, en geeft je dan een aantal vluchtopties.

skyscanner guide
Hier vul je je reisdata, aantal reizigers, en bestemming in. Credit @ Skyscanner

Maar de echte kracht van deze website zit hem in een aantal van de meer ontwikkelde functies. De makkelijkste manier om je hiermee wegwijs te maken is aan de hand van een real-life voorbeeld.

Over het algemeen zijn er 3 manieren om SkyScanner te gebruiken:

  1. Je hebt vastgestelde data en bestemming en je wilt de beste deal vinden.
  2. Je hebt een aantal data in gedachten, maar nog geen bestemming.
  3. Je weet je bestemming, maar bent flexibel qua data.

In dit deel gaan we in op de eerste optie: je ultieme skyscanner guide voor het vinden van de beste deal voor reeds vastgestelde data en bestemming.

Scenario 1: Vaste data en bestemming: ik wil de beste deal

Dit is waarschijnlijk het meest voorkomende scenario. Dit komt vooral door families die afhankelijk zijn van hun vakantiedagen tijdens schoolvakanties, en voor hen die voor werk reizen.

Door op de vakken te klikken kun je de specifieke data, aantal reizigers en reisklasse invullen, zoals je hier kunt zien:

skyscanner guide beste deal
Gewoon een datum uitkiezen in de kalender, heel makkelijk. Credit @ Skyscanner

Met je (fictieve) gezin op reis

Bij dit voorbeeld gaan we ervan uit dat ik mijn fictieve verloofde en 10-jarige kind mee wil nemen om Kerst in New York te gaan vieren.

Wanneer ik een bestemming zoals New York kies met meerdere luchthavens, zal SkyScanner me de optie geven om een specifieke luchthaven te kiezen, of alle luchthavens van die stad. In dit geval vind ik het prima om op iedere luchthaven te vliegen, en selecteer ik dus “New York City, NY (Alle)”.

Vul je data in, het aantal volwassen (in dit geval 2), en het aantal kinderen (1, 10 jaar oud), en… scan!

skyscanner guide beste deal
Credit @ Skyscanner

SkyScanner sorteert nu automatisch op de goedkoopste gemiddelde prijs per persoon. De site includeert indirecte vluchten tenzij je de “Direct” optie uitschakelt. Kortingen voor kinderen zijn hierin meegerekend.

skyscanner guide beste deal
Credit @ Skyscanner

In dit geval is de goedkoopste optie een route van Lufthansa, met 1 tussenstop in Munchen, voor €402,- per persoon.

Alleen bedenk ik me nu dat zo rond Kerstmis en met mijn denkbeeldige kind het misschien niet de beste optie is om een overstap te moeten maken. Ik hoef nu niet helemaal terug naar het eerste zoekmenu, maar kan aan de linkerkant simpeweg het vakje met “direct” aanklikken en de 1 tussenstop en 2+ tussenstop uitzetten. SkyScanner laat je sowieso al handig de laagste prijzen onder deze opties zien. Ik weet nu dat een directe vlucht me minimaal €683,- per persoon gaat kosten.

Sommige van de terugvluchten van de oostkust zijn nog al laat voor een klein kind. Ik wil liever een vlucht terug voor 21:00 zodat hij (het is een jongen geworden!) kan slapen tijdens de vlucht, ipv wakker gemaakt te moeten worden om te boarden. Door de vertrektijden “sliders” te gebruiken in het linkermenu kan ik mijn terugvlucht vertrektijd zo instellen dat we niet later dan 21:00 vertrekken.

skyscanner guide beste deal
Het menu aan de linkerkant om je vereisten aan te passen. Credit @ Skyscanner

Nu blijkt dat mijn beste optie die voldoet aan mijn steeds complexer wordende eisen de KLM, uitgevoerd door Delta, vlucht is vanuit Newark om 18:15. Dit is waar SkyScanner komt met de slimme trucs, had ik simpelweg via KLM geboekt dan zou deze vlucht me €712,- kosten, echter, kan ik via Supersaver diezelfde vlucht voor €676,- boeken en bespaar ik zo €36,- p.p. oftwel €108,- in totaal. Zo kunnen we in New York een leuk kerstcadeau kopen voor de kleine. SkyScanner stuurt je vervolgens direct door naar de juiste pagina van de reisagent of luchtvaartmaatschappij die de deal aanbiedt. En, zoals je ziet krijg ik nu een waarschuwing dat ik via een andere luchthaven vertek als dat ik aankom. Aan alles is gedacht.

skyscanner guide beste deal
De zoekresultaten: met waarschuwing! Credit @ Skyscanner

Mocht je nog niet helemaal zeker zijn of nog even willen wachten op een betere aanbiedingen, druk dan op de knop met “stel prijs alarm in” en ontvang meldingen wanneer er een nieuwe goedkopere vlucht wordt aan geboden.

Code sharing

Reden dat SkyScanner zo ontzettend handig is omdat de site ook code sharing vluchten vindt waar zelfs de meest vernuftige en doorgewinterde frequent flyer niet aan zou denken. Stel dat mijn kersttrip was begonnen in Parijs en ik vanuit daar naar New York zou willen vliegen, zijn er maar liefst 3 maatschappijen die deze vlucht delen: Delta Air Lines, Air France en AeroMexico bieden alledrie stoelen op deze vlucht aan. SkyScanner bespaard je de moeite dit uit te zoeken EN vergelijkt de verschillende maatschappijen automatisch met elkaar. Welke gezin met kind heeft daar nou tijd voor?

Specieke data en bestemming: conclusie

Hoewel €683,- per persoon nog steeds een aardig prijsje is voor een paar dagen kerst, had ik al niet verwacht veel minder te kunnen betalen voor een premium bestemming rond Kerstmis. Dat is nou eenmaal een gegeven in de wereld van vraag en aanbod.

Wat ik hopelijk hiermee heb kunnen laten zien is een gemakkelijke en snelle manier om ervoor te zorgen dat je zeker bent van de beste prijs die het beste bij de eisen voor je reis past. En dat je hebt geleerd dat er meerdere opties zijn om je reis nog goedkoper te maken, bijvoorbeeld door juist wel tussenstops te doen, of net een andere vertrektijd te kiezen.

Zelfs de meest frequente reiziger krijgt het niet voor elkaar alle vluchtopties voor je uit te zoeken zoals SkyScanner dat kan.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *