Review: Hyatt Place Amsterdam Airport3 min leestijd

Hyatt Place Amsterdam Airport, Hyatt, Hotel

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Begin januari dit jaar had ik voor mijn studie een hotel nodig voor twee nachten in de buurt van Schiphol. Door mijn hotel via Pointshound te boeken, kon ik een mooi aantal Flying Blue miles binnenhalen. Direct viel mijn oog op het goedgeprijsde Hyatt Place Amsterdam Airport. Ik had nog nooit in een Hyatt hotel overnacht dus ik was benieuwd wat mij te wachten stond en boekte vervolgens mijn twee overnachtingen.

Locatie

Het Hyatt Place Amsterdam Airport bevindt zich in Hoofddorp. Door de nabijheid van luchthaven Schiphol, spreekt het voor zich dat het hotel zich richt op aankomende en vertrekkende passagiers. Het hotel biedt een gratis shuttlebus aan naar Schiphol. Maar door de aanwezigheid van vele bedrijven in Hoofddorp, is het hotel ook populair bij de zakelijke reiziger. Vanaf station Hoofddorp is het ongeveer een kwartiertje wandelen naar het hotel.

Inchecken

Ik kwam ongeveer om 15:00 bij het hotel aan. Op het moment dat ik het hotel binnenliep, viel me direct de ruime lobby op. Als het erg druk bij de receptie was, kon je gerust even plaats nemen op een van de comfortabele stoelen of banken.

Lobby, Hyatt, Hotel, Hyatt Place
De ruime lobby gezien vanaf de eerste verdieping.

Toen ik wilde inchecken, kon de receptionist mijn boeking eerst niet vinden. Ik zei dat ik via Pointshound geboekt had en de boeking daarom misschien wel eens ergens anders kon staan. Na even in het reserveringssysteem gezocht te hebben, kwam mijn boeking dan toch tevoorschijn. Ik werd van harte welkom geheten in het Hyatt Place Amsterdam Airport en na een praatje en wat informatie over het hotel, kreeg ik mijn pasje voor mijn kamer op de derde verdieping.

Receptie, Hyatt, Hotel, Amsterdam Airport
De receptie.

Kamer

Ik kon direct merken dat dit hotel nog niet zolang bestond. Er hing een frisse geur in de gangen en alles zag er erg netjes en schoon uit. Vanuit mijn kamer had ik uitzicht op een aantal gebouwen. Tevreden zag ik dat er een groot en comfortabel kingsize bed stond.

Kingsize bed, Hyatt, Hotel, Amsterdam
Het kingsize bed.

Er stond een bureau met comfortabele stoel en aan de muur hing een flat screen tv. Ook waren er koffie- en theefaciliteiten aanwezig. In de hoek stond een mooie zithoekbank met tafel.

Ook de badkamer zag er prima uit. Er lagen voldoende handdoeken en er was keuze uit diverse soorten zeep en shampoo. Helaas was er geen regendouche aanwezig. Gelukkig had deze douche wel een goede waterdruk.

Deze diashow vereist JavaScript.

Faciliteiten

’s Avonds kun je voor € 27,- gebruik maken van het buffetdiner. Verder beschikt het hotel over een fitnesszaal. Over de wifi was ik erg positief. Ik had gedurende mijn gehele verblijf een snelle internetverbinding. Ook de service in het hotel is uitstekend. Bij het uitchecken werd mij zelfs nog een paraplu aangeboden vanwege de regen, erg attent.

Ontbijt

Ik had een tarief geboekt inclusief ontbijt en heb hier beide keren gebruik van gemaakt. Het ontbijt viel me eerlijk gezegd wat tegen. Voor veel dingen, zoals een gebakken eitje, moet namelijk een toeslag worden betaald. Koffieautomaten werkten prima en er was verder voldoende frisdrank te verkrijgen. Ook was er genoeg keuze uit croissants, brood en beleg. Maar om nu van een full service ontbijt te spreken? Nee. Het ontbijt had geen grote verschillen met dat van een Stay Okay hotel.

Ontbijt, Hyatt Place, Amsterdam
Het ontbijtbuffet.
Ontbijt, Hyatt, Hotel, Amsterdam
Mijn ontbijt.

Conclusie

Ik was positief verrast tijdens mijn eerste verblijf in een Hyatt hotel. Het Hyatt Place Amsterdam Airport biedt een uitstekende service en heeft comfortabele kamers. Het hotel richt zich vooral op de passagiers van Schiphol en de zakelijke reiziger. Over het ontbijt was ik helaas wat minder te spreken. Het algehele assortiment kon wat mij betreft wel wat uitgebreider. Bovendien moet er een toeslag worden betaald voor bepaalde producten. Over het algemeen had ik een goed verblijf in het Hyatt Amsterdam Airport en ik beveel het hotel daarom ook van hart aan.

Overzicht

Voordelen

- Comfortabele bedden
- Moderne en ruime inrichting
- Goede en attente service.

Nadelen

- Betalen voor extra's bij ontbijt
- Ontbijt kan beter.

Service

Locatie

Kamer

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Hyatt Place Amsterdam Airport is een prima hotel voor aankomende en vertrekkende reizigers van Schiphol. Het hotel beschikt over moderne kamers en biedt een uitstekende service.

3 min leestijd">
3.8

Reacties

  1. Maarten zegt

    Hyatt places zijn toch ook geen full services hotels? Dus verwacht ik dat ook niet voor een ontbijt. Maar correct me if wrong.

    • Goffe de Boer Goffe de Boer zegt

      Dat klopt Maarten. Hyatt Places zijn inderdaad geen full services hotels. Ibis en Holiday Inn Express hotels zijn dat ook niet, maar bieden naar mijn mening toch een beter ontbijt dan dit van Hyatt Place.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *