Zo vind je de goedkoopste Transavia vliegtickets4 min leestijd

Transavia vanuit Nederland & België naar nieuwe bestemmingen als Tbilisi en Gran Canaria deze winter

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vliegtickets zijn lang niet meer zo goedkoop als een paar jaar terug. Toch zijn er altijd nog wel goede deals te vinden. Transavia is één van de Nederlandse low cost maatschappijen die regelmatig interessant geprijsde tickets aanbiedt. In dit artikel delen we hoe je gemakkelijk de goedkoopste Transavia vliegtickets kunt vinden. 

Flexibiliteit bij het boeken

Voor een habbekrats heel Europa doorvliegen is er tegenwoordig niet altijd meer bij, zeker niet als je vanuit Nederland vliegt. Gedurende drukke periodes zoals de nationale schoolvakanties lopen de prijzen flink op. Kun je buiten het drukke seizoen reizen dan kan dat vaak veel schelen. Uiteraard is het ook een kwestie van goed zoeken en vooral flexibel zijn. Wil je vanuit een bepaalde luchthaven op een specifieke datum en tijdstip vertrekken en kun je daar niet van afwijken dan kan dat je veel geld kosten. Flexibiliteit qua vertrekdatum en -tijd en ook de plaats van vertrek kunnen veel geld schelen. 

Goedkoopste Transavia vliegtickets 

Maar hoe vind je dan die goedkope Transavia vliegtickets? Het is allereerst belangrijk om de overzichtspagina van de aanbiedingen in de gaten te houden. Hier staan de laagste vanafprijzen benoemd voor een deel van de bestemmingen.

Goedkoopste Transavia vliegtickets

Op dit moment is de laagste prijs voor een enkele reis € 39. Je hebt dan keuze uit Innsbruck en Salzburg met vertrek vanuit Brussels Airport. Een enkele reis naar Santorini is beschikbaar vanaf € 44 per enkele reis. Je vertrekt dan ook vanuit Brussel. Verder zijn er veel bestemmingen beschikbaar vanaf € 49. Daar zitten ook de Nederlandse vliegvelden bij. Denk aan Oslo, Bilbao, Kopenhagen, Praag en Nice. Zit de bestemming van jouw keuze er niet bij? Klik of tik dan op knop ‘Toon 76 meer bestemmingen’ onderaan de pagina.  

Weet je waar je graag heen wil vliegen? Dan klik of tik je op de plaats van je keuze. Je krijgt dan een handig overzicht te zien van de vanafprijzen per luchthaven. Is er maar één vliegveld beschikbaar voor deze vlucht dan ga je direct door naar de tarievenkalender.

Goedkoopste Transavia vliegtickets

In de kalender zie je meteen de laagst beschikbare ticketprijs voor de heen- en terugvlucht. De laagste prijzen voor bijvoorbeeld Eindhoven – Praag zijn nog beschikbaar in (eind) augustus, september en oktober. Je ziet hier zelfs nog tickets voor € 39. Check hier de website van Transavia.

Goedkoopste Transavia vliegtickets

Flying Blue voordelen 

Het voordeel van Transavia, ten opzichte van andere low cost carriers, is dat zij is aangesloten bij Flying Blue. Het is dus mogelijk om miles en XP te verdienen met je Transavia vluchten. Daarvoor moet je tijdens het boeken wel het Plus of Max tarief te selecteren. Hoeveel miles je krijgt hangt af van je status. In onderstaande tabel zie je het aantal miles per status, dit is gebaseerd op een enkele reis. 

TariefStatusMiles
MaxExplorer250

Silver375

Gold438

Platinum500
PlusExplorer500

Silver750

Gold875

Platinum1.000

De Max en Plus tarieven bieden hetzelfde aantal XP. Dit is gebaseerd op de afstand van de vlucht. Voor binnenlandse vluchten geldt altijd dat je 2 XP krijgt. Vluchten tot 2000 miles geven 5 XP en met verdere vluchten verdien je 8 XP. Kies je voor Basic dan krijg je geen miles en XP.

Het voordeel van het Max tarief is overigens ook dat je handbagage (kleine rugzak of tas) en ruimbagage (20 kg) hebt inbegrepen. Bij het Plus tarief mag je ook nog een trolley meenemen en is de ruimbagage toelage groter (30 kg). Passagiers met een Max mogen hun ticket onbeperkt wijzigen (er kan een tariefverschil zijn) en krijgen ook Priority Boarding. Meer info is te lezen op de website van Transavia.

Bron foto’s: InsideFlyer – Marco / Bron website screenshots: Transavia.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *