Schiphol verwerkte in augustus ruim 5,3 miljoen passagiers2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Nederlandse nationale luchthaven Schiphol verwerkte in augustus dit jaar ruim 5,3 miljoen passagiers. Dit is wederom een enorme stijging vergeleken met 12 maanden geleden toen de luchthaven nog net geen 3,8 miljoen passagiers verwerkte. Het aantal passagiers ligt ook iets hoger dan in juli 2022 toen Schiphol ruim 5,1 miljoen passagiers verwerkte.

5,3 miljoen passagiers via Schiphol in augustus

Schiphol verwerkte afgelopen maand in totaal ruim 5,3 miljoen passagiers en dat is een stijging van maar liefst 40,7% in vergelijking met augustus 2021. Ook in vergelijking met alle voorgaande maanden dit jaar is dit een redelijke stijging. Ook het aantal vluchtbewegingen steeg in augustus met maar liefst 18,5% in vergelijking met 12 maanden geleden. Daarentegen is er in het goederenvervoer dit keer een daling te zien van 10,7%. Het vervoerde tonnage vracht is ten opzicht van 2021 gedaald, van 130.844 naar 116.876. We gaan met deze cijfers nu snel weer naar het niveau van 2019. Echter zorgt de huidige situatie wel voor vertragingen en annuleringen van vluchten. Zo was Transavia al genoodzaakt om deze zomer zeker 240 vluchten te schrappen.

Schiphol passagiers
Schiphol zag in augustus weer een sterke stijging van het aantal passagiers ten opzichte van augustus 2021. (Foto: InsideFlyer – Marco)

Net als in juli plaatsten diverse airlines ook hun vluchten in augustus van Amsterdam over naar Rotterdam, Eindhoven en zelfs Luik. Ook was er op Brussels Airport een grote stijging te zien van Nederlandse reizigers. Alle cijfers kun je bekijken op de website van Schiphol. In het aantal passagiers worden niet-betalende reizigers, baby’s en crew overigens ook meegerekend. De internationale telwijze van luchtvaartverkeer telt overstappende passagiers zowel bij aankomst als bij vertrek.

Conclusie

Het is natuurlijk goed om te zien dat Schiphol in augustus ruim 5,3 miljoen passagiers heeft verwerkt. Dat is een fantastische stijging vergeleken met 12 maanden geleden. Dit komt natuurlijk doordat er weer meer gereisd kan worden maar daardoor kampt de luchthaven net als voorgaande maanden met andere problemen. Zo is het nu te druk en kan Schiphol door de personeelstekorten het aantal passagiers nog nauwelijks verwerken. Ook in september is er al een groot aantal vluchten uitgevallen en hetzelfde geldt, zij het in mindere mate, voor later dit jaar. Zo moet Schiphol de komende maanden 18% minder passagiers verwerken. Eerder deze week werd ook al bekend dat topman Dick Benschop zijn functie ter beschikking heeft gesteld. Hij is niet bepaald positief over wat Schiphol de komende maanden nog te wachten staat.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Christian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *