Benschop vertrekt als topman om problemen op Schiphol2 min leestijd

Benschop Schiphol topman

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Dick Benschop heeft gisteravond zijn functie als President-Directeur en CEO bij de Royal Schiphol Group ter beschikking gesteld. De druk op Benschop nam vanwege de chaos en personeelstekorten op Schiphol de afgelopen maanden sterk toe. Benschop trad in 2018 aan als President-Directeur van de Royal Schiphol Group.

Vertrek Benschop bij Schiphol

Luchthaven Schiphol kreeg de afgelopen maanden te maken met personeelstekorten waardoor er lange rijen ontstonden bij de veiligheidscontrole. De problemen zijn voorlopig nog niet opgelost aangezien de luchthaven tot eind oktober nog zeker 200 beveiligingsmedewerkers tekort komt. Benschop geeft aan dat er binnenkort nog meer maatregelen bijkomen om de drukte op Schiphol verder te beperken. Zo moeten luchtvaartmaatschappijen vanaf oktober een limiet stellen in het aantal passagiers. Uiteindelijk moet Schiphol in totaal 18% minder passagiers gaan verwerken. Volgens Benschop is dit alleen maar slecht nieuws.

Schiphol ©Schiphol
Dick Benschop heeft gisteren zijn functie als President-Directeur & CEO van Royal Schiphol Group ter beschikking gesteld (foto: Schiphol)

De druk op Benschop is de afgelopen weken zo sterk toegenomen dat hij zijn functie ter beschikking heeft gesteld. “Ik maak op eigen initiatief plaats om Schiphol de ruimte te geven een nieuwe start te maken. Ik wil niet dat de aandacht voor mijn persoon een belemmering voor Schiphol gaat vormen”, aldus Benschop.

Opvolger

Nu Benschop zijn functie ter beschikking heeft gesteld gaat de Raad van Commissarissen op zoek naar een opvolger. Tot die tijd zal Benschop zijn functie blijven behouden. Marjan Rintel geeft volgens de NOS in een reactie aan begrip te hebben voor het vertrek van Benschop. Luchtvaartmaatschappijen hopen dat er snel een opvolger komt om een oplossing te vinden voor de personeelstekorten. Vakbond FNV zegt verrast te zijn door het opstappen van Benschop, maar snapt het wel . “De druk op hem was hoog.” Tegelijkertijd vindt FNV-bestuurder Joost van Doesburg het vertrek spijtig. “Ik weet niet of aftreden de oplossing van de problemen dichterbij brengt, ik zou zeggen dat optreden eerder leidt tot oplossingen.”

Uitgelichte afbeelding: Schiphol

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *