Singapore Spontaneous Escapes september 20222 min leestijd

Singapore Airlines new Business Class

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Elke maand publiceert Singapore Airlines de zogeheten Spontaneous Escapes. Met deze deals krijg je een flinke korting op je award. De Spontaneous Escapes zijn te vergelijken met de Flying Blue Promo Rewards van KLM en Air France

Singapore Airlines Spontaneous Escapes

Singapore Airlines begon aanvankelijk met de Spontaneous Escapes omdat bepaalde vluchten niet vol geboekt waren. Om toch de award space optimaal te benutten gaf de maatschappij daarom een korting op awards. In het verleden kon dit zelfs oplopen tot meer dan 50%. Een nadeel van de Spontaneous Escapes is echter dat deze helaas niet te annuleren of te wijzigen zijn.

Singapore Airlines Spontaneous Escapes

De Spontaneous Escapes voor deze maand gelden op vluchten van 1 t/m 31 oktober 2022 en zijn te boeken t/m 30 september 2022. Dit keer zitten er ook een aantal deals van en naar Europa bij. Zo vlieg je tussen Frankfurt en New York voor 17.500 miles in economy. Ook vlieg je voor 36.400 miles tussen Frankfurt en Singapore in economy voor 29.400 miles Daarnaast zijn er een aantal interessante deals binnen Azië te boeken. Zo vlieg je tussen Singapore en Hong Kong voor 18.500 miles in premium economy. Een review van deze reisklasse bij Singapore Airlines kun je hier lezen. De volledige lijst van alle awards vind je hier.

Business & Economy

Singapore Airlines Spontaneous Escapes

Premium Economy

Singapore Airlines Spontaneous Escapes

Singapore Airlines Spontaneous Escapes

Als je genoegen neemt om je miles in economy of premium te besteden kan dit een redelijk mooie aangelegenheid zijn aangezien de korting vanaf Frankfurt geldt. Als je je miles wilt besteden voor business class awards vanuit Europa is het wellicht een goed idee om even te wachten. Singapore Airlines vluchten kun je daarnaast eigenlijk alleen maar met KrisFlyer miles boeken aangezien de maatschappij zeer beperkte award space vrijmaakt voor partner maatschappijen. Soms hangt het echter wel van een bepaald vluchtnummer af of je de korting wel of niet krijgt.

Singapore Airlines business class a350
Singapore Airlines business class op de A350. (Foto: InsideFlyer – Christian)

KrisFlyer miles verdienen

Je kunt KrisFlyer miles verdienen door o.a. een vlucht te maken met Singapore Airlines of een van de (Star Alliance) partner maatschappijen. Heb je net te weinig punten voor je award ticket? Je kunt met de reguliere American Express kaart  Membership Rewards laten overboeken naar Krisflyer. Dit neemt wel een aantal dagen in beslag, dus mocht je hier gebruik van willen maken dan moet je dit tijdig doen. Je kunt deze miles overboeken in een 5=4 ratio, waarbij je dus 5 Membership Rewards kunt overzetten naar 4 Krisflyer punten.

Uitgelichte afbeelding: Singapore Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *