Lufthansa en piloten bereiken akkoord, voorlopig geen stakingen meer2 min leestijd

Lufthansa Piloten

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Lufthansa is eerder deze week samen met hun piloten tot een akkoord gekomen voor een nieuwe cao. De afgelopen maand vonden er diverse stakingen plaats bij de Duitse maatschappij. Ook op de route naar Amsterdam vielen er vluchten uit.

Lufthansa en piloten bereiken akkoord

Afgelopen maandag werd bekend dat er een nieuwe cao komt. Zo krijgen piloten van Lufthansa te maken met een verhoging van hun loon. Dit geldt voor zowel piloten van passagiersvluchten als voor vrachtvluchten. Deze lonen stijgen volgens Lufthansa in twee fasen tot in totaal € 980,- per maand. De eerste fase gaat in per 1 augustus 2022 en verloopt dus met terugwerkende kracht. Per 1 april 2023 geldt de tweede fase van de loonsverhoging. Vooral beginnende co-piloten zien hun salaris flink stijgen. Zij krijgen per per maand zo’n 20% bij. Voor gezagvoerders komt de loonsverhoging neer op ongeveer 5,5%. Een woordvoerder van human research bij Lufthansa laat weten blij te zijn met de loonsverhoging. “We streven er altijd naar om onze piloten aantrekkelijke en veilige banen aan te bieden”, laat Michael Niggemann weten.

Lufthansa Boeing 787-9 Dreamliner
Lufthansa is samen met hun piloten tot een akkoord gekomen voor een nieuwe cao (bron: Lufthansa)

Vorig week kwamen er al geruchten naar buiten over een nieuwe cao waardoor vakbonden de stakingen opschortten. Tot nu toe werden er deze maand zeker 130.000 passagiers getroffen.

Voorlopig geen stakingen

Nu Lufthansa samen met hun piloten tot een akkoord is gekomen, hebben de vakbonden laten weten tot zeker 30 juni 2023 niet meer te gaan staken. Zowel de passagiers als de medewerkers van Lufthansa kunnen zo rekenen op zekerheid. Voor veel passagiers zal Lufthansa de komende maanden dus weer een meer aantrekkelijkere maatschappij worden om mee te vliegen. Eerder deze maand maakte de Duitse regering daarnaast ook bekend om de mondkapjesplicht af te willen schaffen. Lufthansa vliegt meerdere keren per dag naar Schiphol vanuit zowel Frankfurt als München.

Uitgelichte afbeelding: Lufthansa Group

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *