Lufthansa gaat morgen staken, ook Schiphol getroffen2 min leestijd

Deze herfst met Lufthansa naar nieuwe zonnige bestemmingen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Door een staking van de piloten bij Lufthansa zal de Duitse maatschappij morgen, vrijdag 2 september 2022, zo’n 800 vluchten schrappen. Eerder deze week werd ook al bekend dat Lufthansa voor komende winter al duizenden vluchten gaat schrappen.

Lufthansa gaat morgen staken

Doordat men het vorige week niet eens werd over de nieuwe cao van de piloten bij Lufthansa hebben de vakbonden aangekondigd om morgen weer te gaan staken. Hierdoor is Lufthansa genoodzaakt om in totaal zo’n 800 vluchten te schrappen. Hier vallen ook vluchten tussen Frankfurt en Schiphol onder. Alle vluchten tussen München en Schiphol staan vooralsnog in de planning. Mocht je Lufthansa vlucht zijn geschrapt, dan boek je best je vlucht om. Aangezien de telefoonlijnen hoogstwaarschijnlijk overbezet zijn doe je dit het beste via de Lufthansa website.

Airbus A320 in Lufthansa livery (Bron: Lufthansa Group)
Ook Lufthansa vluchten van en naar Schiphol worden morgen geschrapt. (Bron: Lufthansa Group)

De reden van de staking is dat piloten van Lufthansa meer loon eisen. Zo eisen verschillende vakbonden voor volgend jaar een loonsverhoging van 5,5% met daarnaast nog een correctie vanwege de inflatie. De Duitse maatschappij laat echter weten totaal geen begrip te hebben voor deze staking. Lufthansa komt wel telkens met voorstellen maar deze worden door de vakbonden elke keer weer afgekeurd wat dus nu weer tot een staking leidt. Door het wegvallen van deze 800 vluchten zullen andere vluchten ongetwijfeld overvol zijn. Het is dan maar de vraag of er überhaupt nog plek is aan boord van deze vluchten. Luchtvaartmaatschappijen zijn volgens wet EC 261/2004 veplicht om passagiers om te laten boeken op de eerstvolgende vlucht. Hetzelfde geldt voor het terugbetalen van de vlucht mocht de passagier dat wensen. Daarnaast hebben passagiers recht op eten en drinken en eventueel een gratis hotel.

Trein als alternatief binnen Duitsland

Passagiers binnen Duitsland kunnen hun vliegticket gratis omzetten naar een treinticket om zo alsnog op hun eindbestemming aan te komen. Het is echter wel aanbevolen om hierbij te reserveren aangezien ook treinen hoogstwaarschijnlijk weer overvol zullen zijn.

Uitgelichte afbeelding: Lufthansa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *