Nieuwe CEO Schiphol Dick Benschop aangesteld2 min leestijd

Schiphol exterieur toren

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De naam circuleerde al even rond, maar inmiddels is het officieel. Dick Benschop wordt per 1 mei dit jaar de nieuwe CEO van de Royal Schiphol Group. De zestigjarige Benschop volgt Jos Nijhuis op. De nieuwe topman werkt nu nog bij Royal Dutch Shell en was eerder staatssecretaris van Buitenlandse Zaken. Begin jaren 90 was Benschop adviseur voor de Schiphol Group.

Dick Benschop
Dick Benschop

Louise Gunning, president-commissaris van Royal Schiphol Group:

Op basis van zijn ervaring in het publieke domein, gecombineerd met zijn ruime ervaring binnen het bedrijfsleven, zijn wij ervan overtuigd dat hij verbindend richting kan geven aan de volgende fase van Schiphol. We geloven dat hij in staat is de complexe uitdagingen van de luchtvaart aan te pakken. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij en zijn team de luchthaven op een slimme, veilige en duurzame manier verder kunnen door ontwikkelen.

Benschop ligt inderdaad een lastige taak te wachten. Nu Lelystad Airport weer vertraagd is, laait de discussie over groei van Schiphol zelf op. Dit leidt tot grote weerstand van omwonenden en andere belangengroepen. Ook een eerder rapport over de veiligheid op Schiphol moet eerst getackeld worden voordat er gegroeid kan worden. Daarnaast lopen er al projecten om de huidige aantal vliegreizigers het hoofd te bieden.

De aankomende President van de Schiphol Group heeft zich voorgenomen duurzame ontwikkeling hoog in het vaandel te dragen:

Schiphol is een bijzondere plek en prachtig bedrijf waar ik al eerder voor heb gewerkt. Ik kijk er naar uit nu leiding te mogen geven aan een van de meest dynamische organisaties van Nederland. De luchtvaart staat voor veel uitdagingen en kansen. Hoe kunnen we ons op een duurzame manier verder ontwikkelen? Hoe kunnen we op basis van vertrouwen een nieuwe balans vinden tussen hinder en economisch belang? Stuk voor stuk grote vraagstukken waar ik me – in het belang van Nederland, de reizigers, luchtvaartmaatschappijen en omwonenden – graag voor ga inzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *