Jos Nijhuis treedt af als CEO van Royal Schiphol Group1 min leestijd

goeuro

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen vrijdag liet topman Jos Nijhuis weten dat hij zal aftreden als CEO van de Royal Schiphol Group. Dat is eerder dan verwacht. De exacte datum is nog onbekend, maar bekend is wel dat Nijhuis zich in de loop van het eerste kwartaal van 2018 terugtrekt als eindverantwoordelijke van de luchthavenonderneming. Dit heeft hij vrijdag bekendgemaakt aan de Raad van Commissarissen, directieleden en medewerkers van Schiphol, de staatssecretaris van I&M en de minister van Financiën.

Nijhuis ziet positief terug op de kans die hem is gegund om negen jaar leiding te mogen geven aan de Schiphol Group. Het was zijn intentie om de volle twee jaar van zijn laatste contractverlenging volledig uit te dienen, maar hij vindt dat het om meerdere redenen goed is om begin 2018 het stokje aan iemand anders over te dragen.

In het nieuwe regeerakkoord is ruimte gecreëerd voor verdere uitbreiding van Schiphol. Daarom wil Nijhuis nu graag het stokje overdragen aan een nieuwe CEO zodat deze met volle overtuiging kan beginnen met de plannen. Nijhuis wil graag zijn opvolger zelf inwerken. De exacte vertrekdatum hangt daarom af van de datum van indiensttreding van zijn opvolger. Nijhuis blijft tot eind 2017 gewoon voor de Schiphol Group beschikbaar. De raad van commissarissen is inmiddels op zoek gegaan naar een nieuwe president-directeur.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *