KLM Flight Bundle te boeken; strippenkaart voor vluchten

KLM Flight Bundle

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eerder dit jaar kondigde KLM aan om op veler verzoek te komen met een soort strippenkaart voor vluchten: de Flight Bundle. Inmiddels is de Bundle te boeken. Reizigers kunnen kiezen uit (een combinatie van) Europese steden, uitsluitend in Economy vanaf Schiphol. Op basis van een aantal parameters kan je tegen een vaste prijs per enkele vlucht 3 tot 30 retourtjes aanschaffen. Deze kun je later verzilveren. De Flight Bundle aanschaffen en vluchten verzilveren gaat via de speciale pagina in samenwerking met Optiontown. De site ziet er dus niet even strak uit als de eigen KLM site.

Tariefbepaling

Verschillende parameters bepalen uiteindelijk de prijs van je bundel. Dit zijn: bestemming(en), aantal passagiers, aantal vluchten, geldigheidsduur van de bundel, vooruitboek periode, tickettype (Light, Standard, Flex) en minimumverblijf. Bij elke keuze staat aangegeven wat voor invloed het op de prijs heeft. Er geldt: hoe meer flexibiliteit hoe hoger het tarief. Wat wel erg veel kan schelen zijn de boekingskosten. Met de Flight Bundle betaal je maar éénmalig de boekingskosten à €10.

KLM Flight Bundle
De mogelijke opties en de invloed op de prijs

Flight Bundle gebruiken

Nadat je de KLM Flight Bundle hebt geboekt kun je de vluchten alleen via dezelfde website verzilveren. Binnen de parameters die je eerder hebt gekozen kun je élke vlucht boeken, tot aan de laatste stoel. Maximaal 9 personen kunnen van de Flight Bundle gebruik maken, maar hier betaal je wel extra voor. Per passagiers geldt ook een minimaal aantal van 2 retourvluchten. Het is mogelijk om tussentijds de condities van de bundel op te waarderen tegen bijbetaling. De kosten van de bundel kunnen ook in termijnen betaald worden.

Je spaart Flying Blue miles zoals gewoonlijk, maar geen BlueBiz credits.

KLM Flight Bundle
De voordelen van de KLM Flight Bundle

Interessant?

De KLM Flight Bundle kan erg aantrekkelijk zijn voor bijvoorbeeld zakenreizigers die vaak naar een bepaald kantoor reizen, Nederlanders met een huis of familie in het buitenland of studenten op uitwisseling. Het hangt natuurlijk wel erg af van de bestemming en je keuzes in parameters of je voordeliger uit bent dan apart boeken. Het grote voordeel is dat je voor een vaste prijs een aantal vluchten inkoopt. Binnen je boekingsperiode kunnen je dan elke vlucht kiezen als er een stoel beschikbaar is. Dit kan flink goedkoper uitpakken tijdens bijvoorbeeld piekperiodes zoals vakanties of grote evenementen, of op populaire vluchttijden. Boek je normaal ver vooruit zonder specifieke vliegtijden de €99 tarieven, dan ben je waarschijnlijk niet goedkoper uit. In andere gevallen zul je even de rekensom moeten maken of de bundelprijs aantrekkelijker is dan wat je normaal betaalt + het risico in prijsverhogingen. Houd er ook rekening mee dat je €10 boekingskosten bespaart per retour met de bundel.

Binnenkort zullen we uitgebreider aandacht besteden aan de Flight Bundle.

Reacties

  1. Xandrios zegt

    Quote: Houd er ook rekening mee dat je €10 boekingskosten bespaart per retour

    Aan de andere kant, als je normaal via een OTA boekt betaal je vaak geen boekinstkosten EN krijg je meestal nog een additionele korting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *