Qantas Lounge London Heathrow open in November

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Qantas Lounge opent binnenkort in terminal 3 van London Heathrow. Na enig uitstel zal de nieuwe lounge naar verwachting in november haar deuren openen. Daarmee ontstaat een ruime keuze aan lounges in deze terminal. Het wordt dus goed toeven voor de Oneworld statushouders in deze terminal.

Qantas Lounge

Londen Heathrow terminal 3 krijgt er binnenkort een nieuwe lounge bij. De Qantas lounge zal, na ongeveer een half jaar vertraging, eindelijk open gaan. De lounge bestaat uit twee verdiepingen, waarbij op de bovenste verdieping een Gin bar aanwezig zal zijn. Er is plek voor ongeveer 230 gasten en volgens Qantas biedt deze lounge een mooi uitzicht over het vliegveld.

De lounge zal (onder andere) de volgende faciliteiten aanbieden:

  • Rockpool menu & diner service;
  • Een bemande bar met Rockpool cocktails;
  • Douches;
  • Business Center;
  • Kinderzone.

Het betreft een gezamenlijke lounge voor zowel business als first class passagiers. Uiteraard zijn Oneworld Sapphire en Emerald leden ook welkom.

qantas lounge
De nieuwe Qantas lounge (foto: qantas.com)

Veel keuze in terminal 3

Reizigers die Oneworld status hebben of een premium cabine vliegen, hebben veel keuze in terminal 3. Daar waar je in terminal 5 uitsluitend terecht kunt in de BA Galleries (First) lounge of Concorde Room, kun je in terminal 3 in de volgende lounges terecht:

  • American Airlines Flagship Lounge. Qua interieur en uitzicht is deze lounge niet het meest aansprekend. Wel kun je hier terecht voor prima hapjes en een glas Moët.
  • British Airways Galleries / Galleries First. Een wat gedateerde lounge, maar beide lounges zijn minder druk bezocht dan de lounge in terminal 5. In de Galleries First lounge is daarnaast een uitgebreid alcohol aanbod;
  • Cathay Pacific Business / First Class lounge. Deze lounge is vorig jaar opnieuw in gebruik genomen. De meeste bezoekers zijn lovend over de lounge. Een noodle-bar, a la carte dining (first class lounge) en goede champagne kun je hier vinden. Daarnaast is er een relatief goed uitzicht op het platform.
qantas lounge
De “Gold Bar” in de BA Galleries First Lounge

Conclusie: mooie toevoeging

Deze lounge is een mooie toevoeging voor Londen Heathrow. Vorig jaar bezocht ik de Qantas First Class lounge in Los Angeles. Deze lounge was uitstekend: de a la carte opties waren geweldig, een bar met veel opties en prima champagne.

Als je slechts een korte overstap hebt zal de voornaamste vraag waarschijnlijk zijn: welke lounge moet ik kiezen? Een overstap op London Heathrow is altijd een heel gedoe: met de bus van terminal wisselen, opnieuw door de beveiliging, etc. Maar het ruime aanbod aan lounges in deze terminal kan er voor zorgen dat je dit gedoe weer snel vergeet.

qantas lounge
De nieuwe Qantas lounge (foto: qantas.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *