Alitalia MilleMiglia begint met nieuwe start, alle gespaarde miles vervallen!

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

MilleMiglia, het frequent flyer programma van SkyTeam lid Alitalia, heeft in een e-mail aangekondigd dat het per 1 januari 2018 start met een nieuwe editie van het frequent flyer programma en dat alle gespaarde miles vervallen op 31 maart 2018.

MilleMiglia, Alitalia, SkyTeam
MilleMiglia begint opnieuw.

Promotie

Er is echter een speciale promotie waarmee je al je gespaarde miles mee kunt nemen naar de nieuwe editie van het programma. Hiervoor dien je tussen 1 januari en 31 maart 2018 minimaal 4 vluchten te maken met Alitalia. Dit mogen géén award vluchten zijn.

Hoe de nieuwe editie van het programma eruitziet is nog onbekend. Het is niet de eerste keer dat Alitalia hun frequent flyer programma herstart.

Op de Alitalia website wordt met vol lof gesproken over de nieuwe editie. Daar staat ook beschreven dat je mee kunt doen aan de promotie om al je gespaarde miles mee te nemen naar het nieuwe programma. Wil je toch liever al je miles beteden voor 31 maart 2018? Standaard award tickets zijn te boeken vanaf 12.000 miles. Daarnaast is er ook nog een cash&miles optie. Ten slotte kun je ze besteden aan upgrades, loungetoegang, fast-track security of bij het meenemen van extra bagage.

Zelf heb ik gelukkig niet veel miles bij MilleMiglia staan. Destijds heb ik wel de status match naar Freccia Alata aangevraagd. Echter gebruikte ik deze status alleen voor loungetoegang. Ik crediteerde al mijn SkyTean vluchten naar Delta SkyMiles.

Conclusie

Heb je dus aardig wat miles staan bij MilleMigila, dan raad ik aan om deze zo snel mogelijk te besteden, tenzij je deel wilt nemen aan de promotie om de miles mee te nemen naar de nieuwe editie van het programma. Het zou aan de andere kant ook zomaar kunnen dat Alitalia net als Air Berlin volledig ten onder gaat. We hebben de laatste maanden gezien hoe snel dit kan gaan. Als een luchtvaartmaatschappij failliet gaat, betekent dat meestal ook het einde van het frequent flyer programma. Dus eigenlijk is het gewoon het beste om je miles zo snel mogelijk op een goede manier te besteden voor het te laat is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *