KLM en ITA Airways starten codeshare-overeenkomst2 min leestijd

Van het eeuwen oude Matera tot de havenstad Brindisi, Italië

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met het wegvallen van Alitalia, verdween er ook een partner voor KLM en Air France. Beide airlines hadden codeshare-overeenkomsten met Alitalia. Gelukkig laat de nieuwe Italiaanse nationale airline, ITA Airways, niet lang op zich wachten. KLM en ITA Airways starten namelijk een nieuwe codeshare-overeenkomst.

Exit Alitalia

Gisteren las je op InsideFlyer nog over de vlootvernieuwing van de nieuwe Italiaanse nationale airline, ITA Airways. De maatschappij is ontstaan nadat Alitalia uiteindelijk echt failliet werd verklaard. Een groot deel van de Alitalia vloot is overgenomen door de het nieuwe ITA Airways. Met de vloot vliegt de maatschappij naar verschillende Amerikaanse bestemmingen, maar ook binnen Europa en natuurlijk Italië is de maatschappij actief. In de komende jaren zal deze vloot vernieuwen en komen er onder andere de Airbus A220 en Airbus A330-neo bij. ITA Airways trad onlangs ook (weer) toe tot de SkyTeam alliantie.

In zee met KLM

Goed nieuws is er in ieder geval voor klanten van KLM en ITA Airways. Beide airlines starten namelijk een codeshare-overeenkomst. Deze overeenkomst zorgt ervoor dat er op verschillende KLM vluchten het ITA-vluchtnummer bij komt te staan. Anderzijds komt er op ITA vluchten het KLM-vluchtnummer bij te staan. Zo kun je bijvoorbeeld vanuit Amsterdam via Rome naar Palermo of Trieste met KLM en ITA Airways maar in het geheel op een KLM ticket.

Nieuwste KLM Embraer 195-E2 is onderweg naar Nederland
De Embraer E195-E2 van KLM Cityhopper (Bron: KLM)

Bestemmingen

Met de nieuwe codeshare-overeenkomst tussen KLM en ITA Airways kunnen KLM klanten kunnen vanuit Amsterdam via Rome (FCO) naar 8 nieuwe bestemmingen in Zuid-Europa vliegen. Het gaat hier om:

  • Bari,
  • Brindisi,
  • Reggio Calabria,
  • Palermo,
  • Lamezia Terme,
  • Trieste,
  • Malta,
  • Tirana (Albanië).
Van het eeuwen oude Matera tot de havenstad Brindisi, Italië
Brindisi

Op InsideFlyer kun je vele leuke reviews over hotels lezen, maar ook mooie bestemmingstips. Ga je binnenkort naar Brindisi dan kun je hier alvast inspiratie vinden voor de bestemming en hotel. Ook voor Malta vind je hier en hier meer tips voor je reis.

KLM vliegt zelf al dagelijks naar Milaan (LIN & MXP), Turijn, Genua, Rome, Venetië, Catania, Bologna en Florence. Met de bovenstaande toevoeging kunnen klanten nu ook vaker naar onder andere Catania vliegen, welliswaar via Rome. Op deze vluchten met KLM-vluchtnummer, uitgevoerd door ITA Airways, spaar je ook Miles en XP.

Met ITA Airways kunnen klanten vanuit Rome via Amsterdam naar een groot aantal KLM bestemmingen reizen.

Het is bijzonder goed nieuws dat KLM en ITA Airways zo snel na het wegvallen van Alitalia een overeenkomst hebben bereikt om samen te werken op vluchten binnen Europa. Italië is een belangrijke markt voor de luchtvaart in Europa voor zowel zakelijke reizigers, als vakantiegangers. Samenwerking is van groot belang om onze klanten vanuit alle hoeken van de wereld via Schiphol, zo goed mogelijk te kunnen bedienen.”

Pieter Elbers – President & CEO KLM Royal Dutch Airlines

Bron: KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *