ITA Airways gaat over tot aankoop Airbus toestellen2 min leestijd

ITA Airways

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na het jarenlange debacle rondom Alitalia heeft Italië een ‘nieuwe’ nationale carrier. ITA Airways betrad half oktober het luchtruim voor het eerst en heeft verschillende bestemmingen overgenomen van Alitalia. De maatschappij vliegt vooralsnog rond met de Alitalia toestellen. Deze vloot bestaat uit Airbus toestellen die toe zijn aan vervanging. Daarom heeft ITA Airways in september al een order bij Airbus geplaatst voor verschillende nieuwe vliegtuigen. Deze order van de Italiaanse maatschappij bij Airbus zal nu worden uitgebreid.

ITA Airways

De Italiaanse maatschappij heeft op dit moment een vloot van zo’n 50 toestellen. Het gaat hier om Airbus A319, A320 en A330 toestellen. De A320 en A319 toestellen worden voor shorthaul en mediumhaul bestemmingen ingezet, waaronder naar Amsterdam. De Airbus A330-200 toestellen voor intercontinentale bestemmingen naar Boston, New York, Tokyo en Miami. In de nabije toekomst zal ITA Airways met deze Airbus toestellen ook naar Buenos Aires, Sao Paulo, Washington en Los Angeles gaan vliegen.

ITA Airways

Vernieuwing vloot

Zoals gezegd is de huidige vloot van ITA Airways toe aan vernieuwing, onder andere vanwege de leeftijd van de kisten. De aankoop van 28 Airbus nieuwe toestellen moet ervoor zorgen dat reizigers comfortabeler kunnen reizen met ITA Airways. Zo worden de toestellen voorzien van de nieuwste technologie en ‘state-of-the-art’ cabines. In vergelijking met de huidige toestellen zijn de nieuwere toestellen ook duurzamer en dus beter voor het milieu en natuurlijk ook de portemonnee van ITA.

Links ITA Airways Executive President, Alfredo Altavilla, rechts Chief Commercial Officer and Head of Airbus International, Christian Scherer.

De aanschaf van 28 Airbus toestellen omvat de volgende vliegtuigen:

  • 7 Airbus A220 toestellen,
  • 11 Airbus A320 toestellen,
  • 10 Airbus A330neo toestellen.

Om de vloot verder te vernieuwen heeft de maatschappij ook nog gesprekken met Airbus over een lease van A350 toestellen. Onbekend is nog over hoeveel toestellen het exact gaat en wanneer deze in de vloot worden opgenomen. De nieuwe toestellen zullen de komende jaren toetreden tot de vloot van ITA Airways. Daarna zullen de verouderde toestellen langzaamaan de vloot verlaten.ITA Airways

Bron & Beeldmateriaal: ITA Airways, Airbus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *