Dit zijn de aangescherpte inreisregels voor de Verenigde Staten2 min leestijd

De Europese Unie opent de grenzen voor deze niet-EU-landen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Dacht je binnenkort naar de Verenigde Staten te reizen? Dat kan, maar er zijn nieuwe inreisregels opgesteld. Dit om de verdere verpreiding van het coronavirus tegen te gaan of in ieder geval te vertragen. Het gaat hierbij om de nieuwe variant van het coronavirus, namelijk de omikron variant.

Omiwat?

Nog geen week oud, het nieuws althans, over de nieuwe variant van het coronavirus. In Zuid-Afrika en omliggende landen liepen de besmettingen rap op. Het blijkt te gaan om een nieuwe variant genaamd Omikron. Er is zeker nog niet veel over de nieuwe variant bekend. Echter lijkt het er in eerste instantie op dat deze variant zich in ieder geval sneller kan verspreider. Het is nog niet duidelijk is hoe ziek je van deze variant kunt worden en of de huidige vaccins voldoende beschermen.

De afgelopen dagen is al duidelijk te zien dat veel landen niet wachten op de uitslag van allerlei onderzoeken. Zo besloten het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Frankrijk en Oostenrijk de inreisregels al aan te scherpen. Zo moet je voor het Verenigd Koninkrijk niet alleen een verplichte PCR-test ondergaan. Tot je een negatieve uitslag binnen hebt moet je ook in quarantaine.

Bestemmingstips – Seattle, Verenigde Staten
Een bezoek aan Seattle wordt met de nieuwe regels toch iets lastiger

Inreisregels Verenigde Staten

Ook de Verenigde Staten zien de nieuwe variant als een gevaar. President Biden kondigde gisteren (2-12-2021) aan dat daarom per volgende week de inreisregels voor de Verenigde Staten aangescherpt zullen worden. De exacte datum is nog niet bekend, maar het zal dus in de week van 6 december veranderen.

Op dit moment moet je ook al een PCR-test of antigeentest doen voordat je op reis gaat naar de Verenigde Staten. Dit is onafhankelijk van je vaccinatiestatus. Deze test mag nu maximaal 72 uur oud zijn voorafgaand aan je reis. Vanaf volgende week wordt deze tijd met 48 uur verkort naar 24 uur.

Tevens verlengt de Verenigde Staten de regels waarbij gezichtsmaskers gedragen moeten worden in alle openbare vervoersmiddelen. Dus mondkapjes zijn verplicht om te dragen in bus, trein en vliegtuig en op vliegvelden, stations en overdekte busstations. Vooralsnog worden deze regels verlengt tot en met 18 maart 2022.

Annuleren of wijzigingen

Met de opkomst van deze nieuwe variant en de aangepaste inreisregels vraag je je misschien af of het verstandig is nog te reizen. Op Nederland Wereldwijd kun je de laatste reisadviezen zien. Via onder andere KLM Traveldoc vind je de meest up to date inreisregels, formulieren en visum vereisten. Lees je dus goed in.

Het is goed te weten dat veel hotel(keten)s, andere verblijfplaatsen en vliegtuigmaatschappijen allerlei versoepelde annulerings- en wijzigingsvoorwaarden hebben. Zo kun je tickets geboekt bij KLM of Air France kosteloos annuleren of wijzigen, meer daarover lees je hier.

Bron: White House

Reacties

  1. Grouchy zegt

    Deze test mag nu maximaal 72 uur oud zijn voorafgaand aan je reis. Vanaf volgende week wordt deze tijd met 48 verkort naar 24 uur.

    Het was nooit 72 uur maar 3 dagen en nu verkort naar 1 dag, je test mag dus ouder zijn dan 24 uur.

    ‘you will need to get a COVID-19 viral test (regardless of vaccination status or citizenship) no more than 1 day before you travel by air into the United States.’

  2. JdV zegt

    Nou dan maar een afspraak.maken voor 1 dag ipv 2 dagen voor vertrek. Verder geen bijzondere wijziging gelukkig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *