Voor deze landen gelden er nu extra reisbeperkingen2 min leestijd

Zomerseizoen boordevol nieuwe bestemmingen met Lufthansa

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Nu het aantal besmettingen weer oploopt en er een nieuwe variant van het virus opduikt, voeren bepaalde landen weer extra reisbeperkingen in. Eerder deze maand veranderde de kleurcode voor een aantal landen al van groen naar geel. In dit artikel lees je wat we inmiddels weten over de volgende landen.

Frankrijk

Vanaf 15 januari 2022 is je coronabewijs in Frankrijk niet langer geldig als je in de afgelopen 7 maanden geen vaccin hebt gekregen of een besmetting hebt opgelopen. Vanaf dan heb je dus een derde prik nodig om een restaurant, theater of museum te bezoeken. Deze maatregel geldt vanaf 15 december a.s. al voor 65 plussers.

Bestemmingstips - Marseille, Frankrijk
Vanaf 15 januari eist Frankrijk een derde prik.

Oostenrijk

In Oostenrijk is er op dit moment een volledige lockdown van kracht. Bovendien geldt er een 2G-beleid waarbij degenen met een Jansen vaccin al vanaf 3 januari nergens meer naar binnen mogen. Alle andere vaccins zijn vanaf dat moment ongeldig als je langer dan 9 maanden de tweede prik hebt gekregen. Met de invoering van 2G kun je met een negatieve test nu dus geen skigebied of restaurant meer bezoeken.

Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk eist vanaf vandaag, 30 november 4:00 een verplichte quarantaine na aankomst. Voor vertrek hoef je geen verplichte test te doen. Wel moet je een boeking van een PCR-test in het Verenigd Koninkrijk op dag 2 na aankomst kunnen laten zien, ook al verblijf je daar minder dan 2 dagen. De dag dat je aankomt in het VK is dag 0.

Vanaf 30 november dien je bij aankomst in het VK een boeking van een PCR-test te laten zien. (foto: eigen werk)

Zwitserland

Voor wie naar Zwitserland wil moet vanaf 27 november bij aankomst een negatieve testuitslag laten zien. Daarnaast geldt er een quarantaineverplichting van 10 dagen. Reizen naar Zwitserland is bovendien alleen mogelijk voor burgers en inwoners van Zwitserland, Nederland en andere Schengenlanden. Voor aankomst dien je een Passenger Locator Form (PLF) in te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *