Voor deze landen geldt vanaf nu weer code geel1 min leestijd

Rijksoverheid, Reisadvies, Code Geel

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft onlangs weer het reisadvies aangepast voor een aantal landen. Voor een flink aantal landen geldt inmiddels gelukkig weer code geel.

Voor deze landen geldt nu weer code geel

De belangrijkste verandering is te zien in Zuid-Amerika. Eerder gaf het ministerie voor Chili en Uruguay al code geel af. Nu staan ook Argentinië, Colombia en Peru op code geel. Dit komt doordat het aantal besmettingen in Zuid-Amerika op dit moment veel lager is dan een paar maanden geleden. Gevaccineerde reizigers uit deze landen hoeven bij aankomst in Nederland niet meer in quarentaine. Wel is het laten zien van de coronapas verplicht. In Colombia en Peru kleuren echter nog wel steeds delen van het het land op oranje en rood. Dit heeft echter niets te maken met corona.

Argentinië, Zuid-Amerika, Perito Moreno
Een groot deel van het prachtige Zuid-Amerika kleurt inmiddels weer geel. (foto: eigen werk)

Verder kleuren nu ook Indonesië en Namibië weer geel. Op bovenstaande kaart is te zien dat voor Japan zelfs code groen wordt afgegeven. Dit kan echter wel een fout zijn aangezien de pagina op Rijksoverheid van het land zelf nog code oranje aangeeft. In Europa staat het merendeel van de landen nu op geel. Voor het Verenigd Koninkrijk wordt echter nog steeds code oranje afgegeven. Italië daarentegen kleurt op Sicilië na volledig groen. Als een land op groen staat betekent dat er in eerste instantie geen bijzondere veiligheidsrisico’s gelden.  In de rest van de wereld staan verder nog Canada en en het grootste gedeelte van Saoedi-Arabië op geel.

Uitgelichte afbeelding: Rijksoverheid (10 november 2021)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *