Zo reis je met de gratis KLM bus3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM heeft sinds 2015 de KLM bus rijden in samenwerking met Munckhof. Deze bus brengt je vanuit Nijmegen, Arnhem, Maastricht en Eindhoven gratis naar Schiphol en vice versa. Je kunt deze bus gratis toe laten voegen aan je ticket, dit kost je niets extra.

Voorheen was het ook mogelijk om te reizen tussen Enschede, Apeldoorn, Hengelo en Schiphol, maar deze route is dit jaar geschrapt. Daarnaast zijn er twee frequenties op de route tussen Nijmegen, Arnhem en Schiphol vervallen en rijd de bus nog maar één keer per dag in elke richting.

Op reis met de KLM Bus

Het boeken van de KLM bus kan op de website van de luchtvaartmaatschappij. Bij het boeken geef je dan een van de bushaltes in als punt van vertrek of aankomst. Op je ticket staat dan de exacte vertrektijd van de bus. Heb je al een ticket geboekt, dan kun je contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij om de bus toe te voegen aan je ticket. Om gebruik te maken van de KLM bus is het noodzakelijk dat het als toevoeging op je ticket staat. De KLM bus kan niet gebruikt worden in combinatie met een ticket van Transavia.

Tijdens het instappen van de bus toon je aan de buschauffeur jouw KLM ticket en je identiteitsbewijs. Bij aankomst op Schiphol kun je gebruik maken van de Air&Rail balie om in te checken en je eventuele koffers af te geven. Deze balie kun je vinden in Vertrekhal 1 bij rij 8, balie 6. Mocht je met de bus in de file komen en je mist daardoor je vlucht, dan boekt KLM je gratis om naar een andere vlucht. Een koffer kun je ook meenemen in de bus en zal in een apart compartiment onderin de bus geplaatst worden.

Ondanks dat de bus een KL vluchtnummer heeft, is het niet mogelijk om Flying Blue miles en XP te verzamelen. Dit telt dus ook niet mee voor een eventuele status.

Een review van deze KLM bus lees je hier.

KLM bus

KLM bus tussen Maastricht, Eindhoven en Schiphol

In Maastricht vertrekt de bus vanuit het centrum en heb je 20 minuten de tijd om in te stappen. Vervolgens stopt de bus kort bij Maastricht Aachen Airport. Daarnaast maakt de bus een korte stop bij Eindhoven Airport waar je de bus kunt nemen naar Schiphol. Het schema is als volgt op deze route:

Busnummer Maastricht Centrum Maastricht Airport Eindhoven Airport Schiphol
KL316 05:00 05:20 06:25 08:10
KL318 14:35 14:55 16:00 18:00
Busnummer Schiphol Eindhoven Airport Maastricht Airport Maastricht Centrum
KL317 10:00 11:50 12:55 13:10
KL319 20:30 22:15 23:20 23:35

Nijmegen, Arnhem en Schiphol

Bij de haltes Schiphol en Nijmegen heb je 20 minuten de tijd om in de bus te stappen. In Arnhem heb je korter de tijd, gezien de bus hier maar een korte tussenstop maakt. In Nijmegen kun je opstappen in het centrum en in Arnhem stopt de bus bij het Centraal station. De bus komt aan op Schiphol bij bushalte C. Dit is tegenover de aankomsthal Schiphol Plaza. Dit is het schema op deze route:

Busnummer Nijmegen        Centrum Arnhem          Centraal Station Schiphol
KL304 05:35 06:10 07:45
Busnummer Schiphol Arnhem          Centraal Station Nijmegen        Centrum
KL305 11:15 12:55 13:25

KLM busservice

Afbeeldingen ©KLM

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    Goh, “een koffer kun je ook meenemen in de bus”? Tjonge, dat had ik nooit gedacht. Ik sta versteld. Maar de mensen met twee koffers, wat moeten die dan? Lopen?

    Wat leuk ook dat KLM reclame maakt voor kleurrijk Chengdu. Good luck getting there!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *