Gratis KLM bus niet meer naar Twente2 min leestijd

KLM busservice

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM heeft sinds 2015 de huidige KLM bus rijden in samenwerking met Munckhof. Deze bus brengt je vanuit Nijmegen, Arnhem, Maastricht en Eindhoven gratis naar Schiphol en vice versa. Je kunt deze bus gratis toe laten voegen aan je ticket, dit kost je niets extra.

Voorheen was het ook mogelijk om met deze gratis bus naar Enschede, Apeldoorn en Hengelo reizen, maar die route is nu geschrapt. Aan RTVoost laat KLM weten dat dit komt door de afgenomen vraag sinds de Covid-19 uitbraak. Er is op dit moment geen zicht op het feit of de verbinding weer terugkeert naar Twente op een later moment.

De vraag naar de busdienst Enschede-Schiphol is aanzienlijk gedaald, wat de reden was om het op te schorten.

Op reis met de KLM Bus

Het boeken van de bus kan op de website van de luchtvaartmaatschappij. Bij het boeken geef je dan een van de bushaltes in als punt van vertrek of aankomst. Op je ticket staat dan de exacte vertrektijd van de bus. Heb je al een ticket geboekt, dan kun je contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij om de bus toe te voegen aan je ticket. Om gebruik te maken van de KLM bus is het noodzakelijk dat het als toevoeging op je ticket staat. De KLM bus kan niet gebruikt worden in combinatie met een ticket van Transavia.

Tijdens het instappen van de bus toon je aan de buschauffeur jouw KLM ticket en je identiteitsbewijs. Bij aankomst op Schiphol kun je gebruik maken van de Air&Rail balie om in te checken en je eventuele koffers af te geven. Deze balie kun je vinden in Vertrekhal 1 bij rij 8, balie 6. Mocht je met de bus in de file komen en je mist daardoor je vlucht, dan boekt KLM je gratis om naar een andere vlucht. Een koffer kun je ook meenemen in de bus.

Ondanks dat de bus een KL vluchtnummer heeft, is het niet mogelijk om Flying Blue miles en XP te verzamelen. Dit telt dus ook niet mee voor een eventuele status.

Een review van deze KLM bus lees je hier.

De gratis KLM bus vertrekt vanuit diverse steden in Nederland naar Schiphol

Afbeeldingen ©KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *