Delta vaker naar Europa met Premium Economy3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met de recente heropening van de grenzen van Canada en deze week de Verenigde Staten krijgt de commerciële luchtvaart een flinke boost. Delta kijkt alvast vooruit naar de zomer met een uitbreiding van het aanbod. Voor het eerst biedt Delta ook Premium Economy op elke vlucht naar Europa.

Reisrestricties

Lange tijd werden de reisrestricties als gevolg van de pandemie alleen maar strenger. Airlines als KLM, Air France, Transavia, British Airways en Lufthansa moesten noodgedwongen het aanbod flink inperken.

Inmiddels lijkt de reiswereld zich enigszins te herstellen. Zo werd het deze zomer weer mogelijk om naar de meeste Europese landen te reizen. Airlines zetten hier uiteraard groots op in. Onder andere KLM en Transavia profiteerden van de toename aan vakantiegangers.

Canada en Amerika

Sinds vorige maand konden reizigers weer vanuit Europa naar Canada reizen, uiteraard met de nodige documenten en (test)bewijzen. Sinds deze week is ook de VS weer ‘open’. Beide landen hebben een belangrijk aandeel in de trans-Atlantische luchtvaart. Veel maatschappijen, waaronder Air France, KLM, British Airways en Lufthansa zetten uiteraard groots in op de nieuwe reismogelijkheden.

Delta

Voor Amerikanen was het al langere tijd mogelijk om naar de EU te reizen. In omgekeerde richting profiteerde Delta dus al langer van een toename van het verkeer. Maar nu de VS ook open is neemt het aantal vluchten flink toe.

Voor de zomer voorziet Delta herstel tot 90% van de capaciteit tussen de Verenigde staten en Europa ten opzichte van afgelopen zomer. Er komen in het netwerk zelfs 22 bestemmingen bij. In totaal stelt de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij tot 73 dagelijkse vluchten uit te voeren vanuit tien Amerikaanse hubs naar 25 steden, inclusief Amsterdam. Op die route vliegt Delta met de Airbus A330-300.

Delta test gratis Wifi op alle Delta vluchten
Delta Airbus A330-300 stijgt op van de luchthaven (Bron: Delta)

In de zomer vliegt Delta vanuit Amsterdam tweemaal per dag naar JFK en naar Atlanta driemaal per dag. De vluchten tussen Amsterdam en Portland krijgen vanaf begin mei 2022 weer een herstart.

Joe Esposito, S.V.P. Netwerkplanning bij Delta zegt daarover het volgende:

“We focussen op het terugbrengen van de routes en bestemmingen waar onze klanten van houden, zodat ze snel en simpel toegang hebben tot een groot netwerk in zowel Europa als de VS. Met het opheffen van de beperkingen voor en naar de VS, plus stijgende vaccinatiegraden en de grote uitgestelde vraag, zal het reizen naar Europa naar verwachting volgende zomer toenemen – en Delta-reizigers zullen zeker genieten van elk moment van de reis.”

Premium Economy

Waar bijvoorbeeld KLM nog achterloopt wat betreft Premium Economy, heeft Delta  diverse reisklassen aan boord. Eén daarvan is Delta Premium Select. Tijdens de pandemie hebben de Amerikanen de Airbus A330 en Boeing 767-300 vloot voorzien van de Delta Premium Select-cabine. Daar moeten nog vernieuwde toiletten en nieuwe led-cabineverlichting bijkomen.

Straks ook Delta Premium Select aan boord van de Boeing 767-200/-300 en Airbus A330 (Bron: Delta)

Met deze vlootvernieuwing biedt elke vlucht vanuit Europa komende zomer een keuze uit vier reisklasses: Delta One of Delta One Suites, Delta Premium Select, Comfort+ en Main Cabin.

Delta Premium Select biedt meer ruimte een bredere stoel, diepere rugleuning en een verstelbare voeten- en beensteun. Ook zijn er grotere inflight entertainment schermen met USB-poorten voor opladen van mobiele apparaten. Reizigers in Delta Premium Select ontvangen ook een amenitykit, headsets met noise cancelling en een deken en kussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *