KLM app krijgt nieuwe seatmap en meer3 min leestijd

KLM Ticket

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tegenwoordig zijn allerlei mobiele apps niet meer weg te denken als je op reis gaat. Je vlucht boek je via je smartphone en ook je ticket laat je gewoon digitaal zien voordat je aan boord gaat. Airlines spelen hierop in door een of meerdere mobiele apps aan te bieden. Daar komen steeds meer opties bij. Zo heeft KLM de app weer van een update voorzien. Met de vernieuwde seatmap kun je gemakkelijker een stoel kiezen. Daarnaast kun je nu via de app een tafel reserveren in Restaurant Blue in de KLM Crown Lounge.

KLM apps

KLM wil het gebruiksgemak voor reizigers vergroten door alle relevante informatie in een handige app samen te brengen. Zo kun je niet alleen tickets boeken, maar ook gasten uitnodigen voor de lounge en je CO2-compensatie regelen. Je kunt zelfs je bagage scannen zodat je nooit met een te grote trolley aan de gate staat. Daar komt nu een vernieuwde seatmap bij en de mogelijkheid om een tafel te reserveren in Restaurant Blue.

KLM Crown Lounge
KLM Crown Lounge te Schiphol

De afgelopen tijd heeft de airline er wel voor gekozen om te stoppen met bepaalde apps. Zo zijn een aantal games die KLM ontwikkelde sinds juli dit jaar niet meer beschikbaar. Ook stopte de maatschappij met de Media App waarmee je gratis kranten en tijdschriften kon downloaden voor tijdens de vlucht. Daarnaast heeft de app voor de Apple Watch ook uit de App Store verwijderd. Het is niet bekend of deze app nog terug gaat komen.

Naast de KLM app is er nog wel de app over de Delfts Blauwe huisjes die in World Business Class worden uitgedeeld. Ook kun je op je tablet een app downloaden waarop het actuele media aanbod dat aan boord beschikbaar is bekijken. Naast apps gebruikt KLM diverse sociale media om te communiceren met de reizigers.

KLM heeft ook een speciale app voor verzamelaars van de Delfts Blauwe huisjes (Bron: KLM)

 

Seatmap en Restaurant Blue

Met de nieuwe update heeft de airline allereerst het KLM 100 Jaar logo toegevoegd aan het startscherm van de app. Daarnaast is er een vernieuwde seatmap beschikbaar. Het is nu ook mogelijk om in te zoomen op de seatmap. Hieronder een voorbeeld van de Boeing 737-700. Ook vluchten die in de app staan die door andere airline worden uitgevoerd kun je in de nieuwe seatmap vormgeving bekijken.

Vernieuwde seatmap in de KLM app (Bron: KLM / Apple App Store)
Vernieuwde seatmap in de KLM app (Bron: KLM / Apple App Store)

Nieuw is ook de mogelijkheid om, naast het uitnodigen van een gast in de KLM Crown Lounge, een tafel te reserveren in Restaurant Blue. Dit geldt alleen voor intercontinentale vluchten. Via de app kun je dit regelen bij de details van je vlucht.

Toekomst van de app

Helaas heeft KLM de afgelopen tijd enkele apps uit de diverse apps stores verwijderd. Alhoewel een versimpeling aan het aanbod niet verkeerd is, blijft het jammer dat bijvoorbeeld de Apple Watch app niet meer beschikbaar is. KLM laat weinig los over toekomstige ontwikkelingen van het digitale aanbod. Het lijkt dat KLM liever de bestaande KLM app uitbreidt met nieuwe opties en mogelijkheden in plaats van het maken van nieuwe apps. En daar valt zeker wat voor te zeggen.

Als de maatschappij door blijft gaan met het ontwikkelen van innovatieve nieuwe opties, dan is dat meer dan prima. Een mooie toevoeging aan de app zou meer informatie over bijvoorbeeld vloot, lounges en Flying Blue zijn. Als je geen toekomstige vluchten in de app hebt staan is er namelijk niet veel informatie beschikbaar.  Ook zou de airline meer kunnen doen met beschikbare informatie. Naast de reismijlpalen zou bijvoorbeeld info over de tot nu toe compenseerde CO2 ook een relevante toevoeging zijn aangezien KLM dit wil stimuleren. De toekomst zal leren welke nieuwe functionaliteit daadwerkelijk toegevoegd zal worden.

KLM wil ook passagiers stimuleren om hun bijdrage aan het milieu te doen middels bijvoorbeeld CO2-compensatie (Bron: KLM)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *