Gasten uitnodigen voor de KLM Crown Lounge nu ook via KLM App

KLM Apps

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Reizen per vliegtuig is bijna niet meer voor te stellen zonder alle digitale mogelijkheden. Een vlucht boeken doen we nagenoeg altijd via internet. Je instapkaart staat dan waarschijnlijk in de app van je favoriete airline. Op je smartphone zie je ook waar je je bagage af kunt halen op de luchthaven van je bestemming. Zo heeft elke airline wel een of zelfs meerdere apps. Onze nationale luchtvaartsmaatschappij natuurlijk de KLM app. En die moet natuurlijk actueel blijven. KLM voegde deze week een mooie nieuwe feature toe met betrekking tot de KLM Crown Lounge op Schiphol.

KLM apps

In totaal heeft de Nederlandse maatschappij zes apps, waarvan de ‘standaard’ KLM app het bekendste is. In deze app kun je vluchten boeken en bestaande boekingen beheren. Naast deze app is er de KLM Media app. Hierop kun je kranten en tijdschriften downloaden voor tijdens je vlucht. Ook is er de Movies  and More app waarin je het actuele media aanbod dat aan boord beschikbaar is alvast kunt inzien. Daarnaast is er een app waarin je alle KLM Huisjes kunt bekijken. Deze worden uitgereikt op alle intercontinentale vluchten in World Business Class. Tot slot heeft de maatschappij nog twee apps ter ontspanning: Aviation Empire en Jets – Papercraft Air-O-Batics.

Crown Lounge

Regelmatig krijgt de KLM app een update. Recentelijk werd nog een functie toegevoegd om te controleren of je bagage niet te groot is. Ook kun je jouw persoonlijke reismijlpalen bekijken en delen met anderen. KLM voegt niet altijd nieuwe functies toe met een update. De meeste updates zijn bedoeld om de app sneller te laten werken en bugs te verhelpen.

De meest actuele update van de app moet ervoor zorgen dat het gemakkelijker wordt om een medereiziger uit te nodigen voor de Crown Lounge op Schiphol. Het gaan dan specifiek om Lounge 52. Dit is de airport lounge voor passagiers die naar bestemmingen buiten de Schengenzone reizen. Uiteraard moet je ook voldoen aan de toegangseisen voor de lounge. Je hebt bijvoorbeeld toegang wanneer je Flying Blue Gold of Platinum deelnemers bent. Uiteraard mag je ook naar binnen als je Business Class vliegt met KLM of Air France.

Deze functie werkt voor alle vluchten die vanaf Schiphol vertrekken of een overstap hebben op Schiphol. In de app tik je de boeking aan en vervolgens ‘Kies extra opties’. Je krijgt dan o.a. ‘Lounge toegang’ te zien.  Als je hierop tikt dan krijg je de vraag wie je uit je reisgezelschap wil uitnodigen om naar de lounge te gaan. Heb je geen recht op toegang? Dan kun je er in de app voor kiezen om toegang te kopen. Naast een korte uitleg van de faciliteiten in de lounge, kun je hier ook een plattegrond openen van Schiphol. Zo kun je de lounge altijd gemakkelijk vinden.

Reacties

  1. Xandrios zegt

    Kun je hiermee ook een gast (ie iemand die zelf geen rechten heeft) uitnodigen, waarbij je zelf niet naar de desk hoeft te komen? Dat zou een érg nuttige feature zijn.

    Komt nu regelmatig voor dat ik al in de lounge ben, maar naar de desk moet komen omdat mijn collega (zonder status) arriveert. Zou handig zijn als ik hem via de app van te voren al toegang kan geven als zijnde mijn gast, zodat hij zelf de lounge kan binnenkomen.

  2. KPapjes87 zegt

    Ik heb mijn vriendin een paar weken geleden ook via de app een uitnodiging kunnen sturen voor de Crown Lounge 25, dus daar werkte het bij mij ook voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *