KLM laat reizigers hun travel highlights zien

KLM Ticket

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Deze week lanceerde KLM een mooie nieuwe feature in de mobiele app waarmee je je reis bij de Nederlandse airline kunt beheren. Je ziet nu overzichtelijk hoeveel vluchten je hebt gemaakt, hoe ver je hebt gevlogen en naar welke bestemmingen. Natuurlijk kon dit al eerder, maar nu is het geheel zo vormgegeven dat je jouw reisstatistieken gemakkelijk met anderen kunt delen. Naast deze feature is de mogelijkheid om updates over je vlucht te bekijken verder verbeterd.

KLM Milestones

Deze nieuwe functie wordt Milestones genoemd. Je krijgt hier je persoonlijke reisoverzicht te zien in een samenvatting. Naast de genoemde cijfers zie je ook hoeveel bagage je hebt meegenomen op al je reizen bij KLM (en partners). Volgens de Nederlandse maatschappij hebben consumenten in toenemende mate behoefte om de dingen die ze doen in cijfers te delen op sociale media.

Om de nieuwe functie te bekijken open je de app en ga je naar de tab ‘Flying Blue’ onderin het scherm. Vervolgens tik je op ‘Profiel bekijken’ en dan op ‘Milestones’. In het overzicht kun je naar beneden scrollen om meer informatie te krijgen. Eerst zie je het aantal vluchten dat je hebt gemaakt en daarna de totale tijd die je in de lucht hebt doorgebracht.  Vervolgens kun je het aantal kilometer dat je hebt afgelegd bekijken en het aantal bestemmingen dat je hebt bezocht. Tot slot zie je hoeveel kilo bagage je hebt meegenomen op alle vluchten. Onderaan heb je de mogelijkheid om het overzicht met anderen te delen via sociale media.

De nieuwe feature KLM Milestones in de iOS en Android KLM app
De nieuwe feature KLM Milestones in de iOS en Android KLM app
De nieuwe feature KLM Milestones in de KLM app
De nieuwe feature KLM Milestones in de KLM app is gemakkelijk te delen via sociale media

Vluchtstatus

Een tweede belangrijke verbetering is de manier waarop je de status van je vlucht op kunt zoeken in de app van KLM. Met je vluchtnummer krijg je nu direct alle belangrijke informatie over de status van de vlucht te zien. Mocht de vlucht onverhoopt vertraagd zijn, dan kun je nu binnen de app je vlucht opnieuw boeken. Indien je bij vertraging recht hebt op een voucher voor een maaltijd dan kun je deze binnen de app activeren en direct besteden op Schiphol.

TSA Precheck

Als je in aanmerking komt voor TSA Precheck dan kun je dit nu ook binnen de KLM app toevoegen. Door je Known Traveller Number (KTN) toe te voegen aan de app kun je sneller door de security in de VS. Dat scheelt mogelijk veel wachttijd. Over TSA Precheck en KLM schreven we al eerder in dit artikel.

100k actieve gebruikers

Sinds 2010 heeft KLM diverse mobiele apps voor zowel iOS als Android. De KLM app waarmee een vlucht geboekt en beheert kan worden is al miljoenen keren gedownload en heeft momenteel dagelijks ruim 100.000 actieve gebruikers. 70% van deze gebruikers is permanent ingelogd in de app. De app geeft reizigers de mogelijkheid om hun vluchten op hun smartphone te beheren. Naast het boeken van een vlucht is de mogelijkheid om de boardingpass op de luchthaven te laten zien een van de meest gebruikte functies. Daarnaast geeft het gebruik van de app door reizigers natuurlijk interessante informatie aan KLM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *