InsideLook: Café Flor | Aspire Lounge 41 | Amsterdam Airport Schiphol4 min leestijd

InsideLook - Café Flor Non-Schengen | Vervangt Aspire Lounge 41 - Amsterdam Airport Schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Op dit moment wordt de Aspire Lounge 41 (Non-Schengen) op Amsterdam Airport Schiphol verbouwd. Daarvoor zijn twee locaties gemaakt op de luchthaven waar je als reiziger met toegang tot deze lounge heen kunt. Onlangs bezocht ik Café Flor dat een van de vervangende locaties voor de Aspire Lounge 41 is. In deze InsideLook een kleine impressie van Café Flor.

Amsterdam Airport Schiphol

Onlangs vloog ik met Turkish Airlines van Amsterdam Airport Schiphol naar Istanbul. Aangezien ik geen elite status bij de Turkse maatschappij heb, maakte ik gebruik van mijn Priority Pass om toegang te krijgen tot de Aspire Lounge 41. Vanwege een verbouwing van deze lounge, zijn er twee locaties in het non-Schengen gedeelte van de luchthaven, waar reizigers terecht kunnen. Het gaat hier om:

 • Café Flor – vlakbij Gate D7,
 • Café Frames – op de eerste verdieping na de paspoortcontrole. Te vinden tussen Starbucks en het meditation centre.

In deze InsideLook neem ik je mee naar Café Flor, een van de vervangende locaties voor de Aspire Lounge 41 op Schiphol. Deze locatie is vooral interessant als je vlucht bij of in de buurt van de D-gates vertrekt. Aangezien het mij eerst onduidelijk was dat er ook nog een andere locatie was, koos ik dus voor Café Flor. Anders was ik naar Café Frames gegaan, omdat mijn vlucht namelijk vertrekt vanuit Gate G7. Vanuit Café Flor is dit zo’n 10 minuten wandelen met een flink tempo.

Schiphol kent meer lounges dan de Aspire Lounge 41. Voor de lounges in de Non-Schengen zone kun je kiezen uit:

Vertrekt je vlucht binnen de Schengen zone, dan zijn dit je opties:

Voor security vind je nog Privium ClubLounge Departures. Met je Privium lidmaatschap kun je toegang hebben tot deze lounge. Heb je tot al deze lounges geen toegang? Maar ben je wel in het bezit van een American Express Gold of Platinum betaalkaart, dan kun je een kosteloze Lounge Box ophalen bij een van de Grab&Go filialen. Meer over de American Express LoungeBox lees je hier.

Toegang tot Café Flor

Om toegang tot de Café Flor te krijgen, moet je aan dezelfde vereisten voldoen als voor toegang tot de Aspire Lounge 41. Hieronder lees je aan welke vereisten je moet voldoen om toegang te krijgen. Uiteraard is maar een van deze vereisten nodig.

 • Reizen met een airline in First Class of Business Class die toegang biedt, zoals Turkish Airlines, British Airways of Cathay Pacific.
 • Star Alliance Elite of Elite Plus
 • Priority Pass
 • Dragon Pass
 • Diners Club International
 • Lounge Key
 • Toegang aankopen (via Executive Lounges)

InsideLook - Café Flor Non-Schengen | Vervangt Aspire Lounge 41 - Amsterdam Airport Schiphol

Ontvangst in Café Flor

Vanaf de buitenkant oogt Café Flor als een open ruimte, al is het geheel afgesloten. Enkel via de entree kun je dus binnenkomen. Hier word je ontvangen door een van de medewerkers bij de ontvangstbalie. Op vertoon van bijvoorbeeld de Priority Pass krijg je toegang. Ook mijn boarding pass moet ik tonen.

Interesse in een Priority Pass? Deze kaart is inbegrepen bij een American Express Gold of American Express Platinum kaart. Meer over deze kaarten kun je hier teruglezen op InsideFlyer.

Café Flor

Het café biedt ruimte aan zo’n 50 gasten. Er zijn verschillende zitjes waar je plaats kunt nemen. Zo kun je aan de bar zitten, maar ook zijn er bankjes, fauteuils en tafeltjes met stoelen. De zitruimtes zijn allemaal rondom de bar en het buffet gesitueerd. Het geheel is gezellig en warm aangekleed.

Er zijn geen toiletten of douches beschikbaar. Wil je naar het toilet, dan zul je Café Flor moeten verlaten. Hierna kun je uiteraard gewoon weer terug naar binnen. Het café beschikt niet over eigen WiFi, maar je kunt gebruikmaken van de gratis luchthaven WiFi.

Op verschillende plekken vind je stopcontacten, maar het zijn er niet heel veel in mijn beleving.

Bar & Buffet

In het midden van Café Flor vind je de bar en het buffet. Gedurende de dag kun je hier verschillende soorten dranken zelf pakken. Denk hierbij aan frisdranken, water, wijn, sterkte drank en fruitsappen. Koffie en bier kun je aan de bar bestellen. Dit wordt dan voor je klaargemaakt.

InsideLook - Café Flor Non-Schengen | Vervangt Aspire Lounge 41 - Amsterdam Airport Schiphol

Er is een klein buffet waar je wisselende gerechtjes kunt pakken. In de ochtend staan hier wat ontbijtitems, zoals yoghurt en muesli. Ook zijn er croissantjes te vinden. In de middag is keuze uit verschillende soorten brood met beleg, zoals kaas en vleeswaren. Ook zijn er fruit en verpakte koekjes of crackers aanwezig.

InsideLook - Café Flor Non-Schengen | Vervangt Aspire Lounge 41 - Amsterdam Airport Schiphol

Het aanbod is niet heel uitgebreid, maar voor een snelle hap is het prima, verwacht alleen geen luxe aanbod.

Deze diashow vereist JavaScript.

Foto’s InsideLook Café Flor Aspire Lounge 41 Schiphol – InsideFlyer Marco

Overzicht

Publicatie Datum

16 February 2024

Voordelen

- Prima aanbod aan drankjes
- Prima aanbod van gerechten voor bijvoorbeeld het ontbijt
- Gezellig aangekleed café

Nadelen

- Geen eigen toiletten of douche beschikbaar
- Weinig oplaadplekken

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten en drinken

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Omdat de Aspire Lounge 41 momenteel gesloten is, biedt de lounge twee andere locaties in het Non-Schengen gedeelte van Schiphol. Café Flor is een gezellig aangeklede locatie. Hier kun je een beetje in rust wachten op je vlucht. Er is een variërend aanbod aan zitplekken. Er is een prima aanbod van eten en drinken, maar verwacht geen luxe gerechtjes. Het café is niet heel groot en kan al gauw erg vol overkomen.

4 min leestijd">
3.1

Reacties

 1. Dave zegt

  “voor een snelle hap is het prima, verwacht alleen geen luxe aanbod” – vergeleken met de andere lounges (KLM, Privium) is het aanbod echt om de huilen hier, ik vind het ook voor een snelle hap niet prima.

 2. Morris zegt

  Café Flor is een drama als vervanging van Aspire 41 – die ook al niet al te best was – het is altijd een gedoe om een zitplaats te vinden of te bemachtigen, het zit altijd bom vol. Ik heb daarom de hoop opgegeven, en skip deze “lounge ervaring” dan ook maar. Ik ga tegenwoordig bij een gesloten gate zitten, daar is het vaak lekker rustig, en kan ik gewoon ongestoord werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *