Star Alliance lounge op Schiphol nu ook tegen betaling beschikbaar2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In 2019 heeft Star Alliance alliantie een eigen lounge geopend op Amsterdam Airport Schiphol. Deze lounge was altijd alleen beschikbaar als je een Business Class ticket, een First Class ticket of een Star Alliance Gold status had. Nu is de lounge ook toegankelijk tegen betaling.

Star Alliance lounge Schiphol

De Star Alliance lounge kun je vinden in de Schengen-zone van de luchthaven. Deze lounge is gelegen op de derde verdieping op de D-pier na de veiligheidscontrole. In de lounge kun je gebruik maken van gratis drankjes en snacks, alsmede gratis WiFi. In de lounge is plaats voor zo’n 150 gasten.

Via de website van de alliantie is het nu mogelijk om een toegangsbewijs te kopen voor deze lounge. De kosten hiervoor bedragen € 50 voor een toegang van maximaal drie uur. Ben je lid van een loyaliteitsprogramma dat binnen de Star Alliance valt? Dan krijg je tot 5% korting. De lounge is dagelijks geopend van 05.30 uur tot 21.00 uur.

Star Alliance Lounge

Christian Draeger, Star Alliance VP Customer Experience, is blij met de nieuwe optie om tegen betaling toegang te krijgen tot de lounge:

We zijn blij te kunnen aankondigen dat onze lounge in Amsterdam de nieuwste lounge van Star Alliance is geworden die pay-per-use toegang biedt. Hiermee hebben alle passagiers die via Schiphol reizen met Star Alliance maatschappijen de mogelijkheid om te ontspannen in onze stijlvolle, goed ingerichte lounge, ongeacht cabine klasse of lidmaatschapsstatus. De lounge is vooral handig voor passagiers die binnen de Schengen-zone reizen en die willen relaxen en genieten van een maaltijd of comfortabel willen werken voordat ze aan boord van hun vlucht gaan.

Andere lounges op Schiphol

Op de luchthaven van Amsterdam zijn er nog meer lounges beschikbaar. In aanmerking komende reizigers die reizen met bijvoorbeeld Air Canada of Egyptair krijgen toegang tot de Aspire lounge. Deze lounge is ook beschikbaar als je een Priority Pass lidmaatschap hebt. Heb je een Privium Plus lidmaatschap, dan krijg je ook toegang tot de Privium lounges op de luchthaven.

star alliance, lounge, schiphol

Afbeeldingen ©StarAlliance/Swissport

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    Wel ja, prop die lounge nóg voller!

    Maar misschien valt het nog wel mee, want welke gek gaat nou €50 neertellen voor maximaal drie uur in een lounge van likmevestje? Als ik nou €50 toe kreeg, dan zou ik het er eventueel nog drie uur uithouden, maar zelfs dat is niet zeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *