Star Alliance opnieuw beste alliantie volgens World Travel Awards2 min leestijd

Toestel van Air India met Star Alliance livery (Bron: Unsplash / Chris Leipelt)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Nog geen twee maanden geleden mocht Star Alliance de prijs voor beste alliantie ontvangen van Skytrax. Daar komt nu nogmaals de prijs voor beste luchtvaartalliantie bij, maar deze keer van World Travel Awards. Het is de derde keer op rij dat Star Alliance deze prijs van World Travel Awards wint. Tussen 2003 en 2019 kreeg oneworld nog de eer.

World’s Leading Airline Alliance

Jaarlijks worden de World Travel Awards uitgereikt. Zowel professionals uit de reisbranche als reizigers zelf werd gevraagd naar hun mening over een indrukwekkende lijst aan categorieën. Van lounges, airlines, cairn crew, bestemmingen en allerlei soorten hotels, het zit er allemaal in. Een van die categorieën is ‘World’s Leading Airline Alliance’. En voor die categorie is Star Alliance dus opnieuw als winnaar uitgeroepen tijdens de 29e editie van de World Travel Awards.

De CEO van Star Alliance, Jeffrey Goh, zegt bijzonder blij te zijn met deze herbenoeming. Hij benoemt dit mede in relatie tot het 25-jarig bestaan van de alliantie. Dagelijks werken er volgens Star Alliance meer dan 400.000 medewerkers in het alliantienetwerk.

Star Alliance opnieuw beste alliantie volgens World Travel Awards (Bron: Star Alliance)

Andere prijzen

Naast de prijs voor best alliantie kreeg Star Alliance ook de prijs voor beste lounge in Noord-Amerika voor de vestiging in Los Angeles. Ook deze prijs kwam voor het derde jaar op rij. Ook leden van Star Alliance vielen in de prijs voor onder meer beste First Class cabine en toonaangevendste maatschappij in Europa, Oceanië, Azië, Mexico en Centraal Amerika. De lijst met genomineerden en winnaars kun je hier teruglezen.

Bron: Star Alliance

Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd in 1997 opgericht met het idee om verbeterde service te bieden voor passagiers die gebruikmaken van meerdere airlines. Inmiddels heeft de alliantie 26 leden, waaronder de Lufthansa Group airlines, SAS, TAP, United en EVA Air. Maar ook Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, Avianca, Ethiopian Airlines, Singapore Airlines en South African horen erbij. Deze 26 leden bieden samen meer dan 10.000 dagelijkse vluchten aan naar bijna 1.200 bestemmingen in 184 landen. Deutsche Bahn sloot zich recentelijk nog als eerste treinmaatschappijen aan.

Foto’s: Star Alliance
Omslagfoto: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *