Lufthansa verliest 5-sterren rating bij SkyTrax2 min leestijd

De nieuwe Boeing 787-9 van Lufthansa (Bron: Lufthansa)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Lufthansa is sinds deze week volgens SkyTrax geen 5-sterrenmaatschappij meer. In 2017 kreeg de Duitse maatschappij door SkyTrax 5 sterren toegewezen. Lufthansa was hiermee de enige Europese maatschappij met een 5-sterren rating maar in werkelijkheid scoorde de maatschappij veel minder goed. Nu geeft SkyTrax dus weer 4-sterren af voor Lufthansa.

Lufthansa SkyTrax rating

Lufthansa kreeg in 2017 de 5-sterren rating toegewezen nadat de maatschappij haar nieuwe business class product introduceerde. De komst van deze nieuwe business class liet echter nog wel even op zich wachten. Nu zijn we vijf jaar verder en er is nog steeds geen nieuwe business class bij Lufthansa. Op de website van SkyTrax staat er te lezen dat Lufthansa nu weer een 4-sterren rating heeft. Tijdens deze 4,5 jaar was Lufthansa erg trots op de 5 sterren van SkyTrax. De maatschappij gebruikte deze onderscheiding uitvoering in de externe communicatie, terwijl vele passagiers een andere ervaring hebben.

Lufthansa, Awards, Brandstoftoeslagen
Lufthansa is vanaf nu geen 5-sterrenmaatschappij meer. (Foto: InsideFlyer – Goffe de Boer)

Lufthansa stond ook in de top 10 beste maatschappijen ter wereld. Ook hier was het de enige Europese maatschappij aangezien de negen anderen allemaal Aziatische maatschappijen waren. De CEO van SkyTrax laat ook weten dat Lufthansa destijds een 5-sterren rating kreeg vanwege de introductie van de nieuwe business class op de Boeing 777X toestellen. Hij legt ook uit dat er nu andere eisen worden gesteld voor een 5-sterren rating.

Business Class cabine in de Boeing 777-9 van Lufthansa (Bron: Lufthansa Group)
De nieuwe business class van Lufthansa (Bron: Lufthansa Group)

Los van de komst van de nieuwe business class (die er nog steeds niet) is vinden velen het ook vreemd dat Lufthansa al deze jaren met een 5-sterren rating rond heeft gelopen. De nieuwere Airbus A350 toestellen beschikken bijvoorbeeld over een 2-2-2 opstelling in business class terwijl de opstelling in economy 3-3-3 is.

Conclusie

Lufthansa is volgens SkyTrax vanaf nu geen 5-sterrenmaatschappij meer. Velen zullen het hier ongetwijfeld mee eens zijn aangezien deze rating in 2017 gebaseerd was op de introductie van een nieuwe business class die er op dit moment nog steeds niet is.

Uitgelichte afbeelding: Lufthansa

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    Skytrax is een toonbeeld van onbetrouwbaarheid, een slechte grap waarom niemand lachen kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *