5 Skytrax sterren voor Lufthansa

Lufthansa 747

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Lufthansa krijgt als eerste luchtvaartmaatschappij in Europe een 5-sterren rating van het Britse onderzoeksbureau Skytrax. Het beoordelingspanel waardeerde de First Class van de Duitse maatschappij al eerder met 5 sterren, maar nu krijgt de hele maatschappij de hoogste classificatie. Carsten Spohr, voorzitter van de raad van bestuur, naam de award in ontvangt. Volgens de topman is de award het resultaat van investeringen in het product; van de nieuwe lounges, geupdatete cabines en nieuwe digitale diensten tot verbeterde service. De andere 5-sterren maatschappijen komen allemaal uit Azië: ANA, Asiana, Cathay Pacific, Etihad, EVA Air, Garuda Indonesia, Hainan Airlines, Qatar Airways en Singapore Airlines.

Lufthansa Skytrax
Carsten Spohr neemt de award in ontvangst

Is Lufthansa vijf sterren waard?

Over de Skytrax waardering zijn de meningen verdeeld. Volgens sommigen is het een doorgestoken kaart en is een hoge rang te koop. Zo is ook Qatar Airways een 5 sterren maatschappij terwijl het een inconsistent Business Class product heeft en een 3-4-3 indeling in Economy. Dat laatste geldt ook voor Etihad en straks ook Cathay Pacific.

Verder is het twijfelachtig dat Skytrax in haar beoordeling benoemd dat de toekomstige Business Class is meegerekend. Deze wordt pas vanaf 2020 geïntroduceerd op de nieuwe Boeing 777-9. De huidige Business Class is niet bijzonders en biedt ook geen all-aisle access; tegenwoordig een vereiste.

Ook in Economy differentieert Lufthansa zich niet genoeg met andere Europese airlines, laat staan met concurrenten uit het Midden-Oosten en Azië. Als Lufthansa 5 sterren waard is, waarom een maatschappij als Emirates niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *