Lufthansa komt in 2023 met nieuwe business class2 min leestijd

Rendering van een Boeing 777X in Lufthansa livery (Bron: Lufthansa)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Lufthansa is van plan om volgend jaar hun nieuwe business class te introduceren. Dit type stoelen werd in 2017 al aangekondigd maar liet erg lang op zich wachten.

Lufthansa komt in 2023 met nieuwe business class

In 2023 is het dan eindelijk zover. Dan zal de maatschappij volgens OMAAT eindelijk hun passagiers kunnen verwelkomen in de nieuwe business class waar al een paar jaar over werd gesproken. Aanvankelijk zou de maatschappij namelijk al in 2020 met dit type business class gaan vliegen op de Boeing 777-9 toestellen. Deze werden door vertraging echter later geleverd dan was gepland.

Business Class cabine in de Boeing 777-9 van Lufthansa (Bron: Lufthansa Group)
Business Class cabine in de Boeing 777-9. (Bron: Lufthansa Group)

De nieuwe Boeing 777-9 toestellen zullen echter op z’n vroegst pas eind 2023 tot de vloot toetreden. Dit zullen dan niet de enige toestellen zijn met dit type business class aan boord. De luchtvaartmaatschappij is namelijk van plan om dezelfde stoelen ook te installeren op de nog in 2023 te leveren Airbus A350 en Boeing 787 Dreamliner toestellen. De toestellen die in 2022 worden geleverd zullen later een renovatie ondergaan. De maatschappij plaatste in 2019 een order voor in totaal 20 extra Airbus A350 toestellen en nog eens 20 Boeing 787 Dreamliners. Vorig jaar werd deze order ook nog uitgebreid. Ook zullen alle bestaande Airbus A350 en Boeing 747-8 toestellen worden gerenoveerd. Het business class product van Lufthansa gaat er hiermee flink op vooruit. De huidige stoelen op de Airbus A350 bijvoorbeeld bieden erg weinig privacy.

Lufthansa zal uiteindelijk ook alle Airbus A350 toestellen voorzien van nieuwe business class stoelen. (foto: eigen werk)

Naast een ruimere stoel bieden alle stoelen in de nieuwe business class directe toegang tot het gangpad. De Duitse maatschappij nam trouwens in december vorig jaar vier Airbus A350 toestellen van Philippine Airlines over. Deze toestellen beschikken over een staggered business class en zullen zelfs de eerste toestellen van Lufthansa zijn waarin alle business class stoelen direct toegang hebben tot het gangpad.

Uitgelichte afbeelding: Lufthansa

Reacties

  1. JdV zegt

    Zonde van het geld. Als je dan toch investeert zou je in ieder geval op het niveau van een Delta Onen of een Q-suite moeten komen in BC. Nu blijft het een middelmatig product terwijl het huidige product gewoon slecht is. Gemiste kans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *