Review: Corendon Village Hotel Amsterdam7 min leestijd

Corendon Village Amsterdam Review

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een aantal weken geleden bracht ik onverwacht een nacht door in het Corendon Village Hotel Amsterdam. We kwamen namelijk na ons bezoek aan Praag een dag later aan op Schiphol dan gepland. Dit had te maken met de hevige storm Eunice dat weekend waardoor onze vlucht was geannuleerd. Doordat er die dag ook geen treinen reden naar het noorden van het land besloten we nog maar een nacht in een hotel nabij Schiphol te overnachten. Op en rond Schiphol zijn er tientallen hotels te vinden. Mijn oog viel echter op het Corendon Village Hotel Amsterdam dat ten noorden van de luchthaven ligt.

Locatie

Het Corendon Village Amsterdam Hotel ligt eigenlijk tussen de stad Amsterdam en Schiphol in. Met de auto bereik je het hotel via de A4. Het hotel biedt een gratis shuttle bus aan naar en van Schiphol. Deze bussen vertrekken vanaf perron C13 en rijden elk half uur. Na een busrit van ongeveer 10 minuten sta je al aan de ingang van het hotel. Het hotel is eigenlijk vooral interessant als je vertrekt of aankomt op Schiphol. Voor een bezoek aan Amsterdam zoek je beter een hotel dichterbij het centrum. Al ben je natuurlijk wel snel in Amsterdam doordat het hotel ten noorden van de luchthaven ligt. Over de locatie ben ik dus redelijk te spreken.

Inchecken

Rond 16:00 stonden we in de lobby te wachten totdat we aan de beurt waren om in te checken. Het was op dat moment erg druk en dit had zeker en vast te maken met het grote aantal geannuleerde vluchten door storm Eunice op dat moment. Daardoor waren veel reizigers op Schiphol gestrand en genoodzaakt om voor of net na hun vlucht een hotel te boeken. De lobby ziet er mooi maar vooral ruim uit.

Corendon Village Amsterdam Hotell
Lobby van het Corendon Village Amsterdam Hotel.
Corendon Village Amsterdam Hotell
Lobby gezien vanaf de andere kant.

Nadat we waren ingecheckt ontvingen we onze key cards. Vervolgens liet de receptioniste ons weten dat we zouden verblijven in een appartement in het gebouw dat zich naast het hoofdgebouw bevond. Dit gebouw bereik je door langs het winkeltje in de lobby naar de uitgang te lopen.

Het appartementencomplex.

De deur van het appartementencomplex dien je ook met je key card te openen. In het gebouw is er weliswaar wel een receptie aanwezig maar tot mijn verbazing stond hier niemand aan de balie. We namen dan maar de lift naar de eerste verdieping waar onze kamer zich bevond.

Op weg naar de kamer.

Kamer

Tot mijn verbazing verbleven we in een behoorlijk grote hotelkamer. Je zou het eigenlijk beter een waar appartement kunnen noemen. Echt heel anders dan ik normaal van Corendon hotels gewend ben. Dit voelde meer als een appartement voor een wat langer verblijf aan. De zithoek bestaat uit een stoel met bank die je ook nog om kan toveren in een extra tweepersoonsbed. Aan de muur hangt een televisie met beeld van middelgroot formaat met daarnaast de telefoon. Ook vind je boven de stoel en leeslamp. Verder is de ruimte mooi aangekleed met o.a. foto’s.

De zithoek.
Zithoek gezien vanaf de andere kant.
Zithoek met zicht op de keuken.

Er was zelfs een keuken met grote tafel aanwezig en deze vind je tegenover de zithoek. In de lades vind je alles wat je in een appartement zou verwachten. Denk hierbij aan borden met bestek. Ook beschikt de keuken over een oven. Bij het raam vind je de koffie- en theefaciliteiten.

De keuken.
Keuken gezien vanaf de andere kant.
Keuken gezien vanaf het raam.
Koffie- en theefaciliteiten.

Vanuit het raam heb je trouwens uitzicht over een ware Boeing 747 van Corendon. Dit vliegtuig is ter tentoonstelling opgesteld en kun je bewonderen vanuit je hotelkamer. Op de foto kun je zien wat voor vreselijk weer het dat weekend was. Het waaide zelfs zo hard dat de vleugels van het toestel telkens een flink stuk op en neer gingen.

De Boeing 747 van Corendon gezien vanuit het raam.

Helemaal aan de andere kant van de kamer vind je het tweepersoonsbed. Deze bevindt zich in een deels afgesloten gedeelte van het appartement. De hele ruimte deed me wat denken aan een suite. Aan weerszijden van het bed vind je twee tafeltjes, leeslampjes en stopcontacten.

Het tweepersoonsbed.
Het bed gezien vanaf de andere kant.

Direct na binnenkomst vind je net voor de keuken een paar kasten met daarin een kluisje, minibar en wat opbergruimte voor kleding. De minibar was echter helemaal leeg. Wat ik nog wel mistte in dit hotel waren de hangertjes voor bijvoorbeeld een jas. Aan de muur was er echter wel ruimte om jassen op te hangen.

Kasten.

Badkamer

De badkamer of beter gezegd de ruimte voor de wastafel, douche en wc vind je direct aan de rechterkant na binnenkomt in de kamer. Vanaf hier kun je ook bij het bed en het zitgedeelte komen. Je kunt dus als het ware een rondje door de hele kamer lopen. De wastafel bestaat uit een enkele wasbak met daaronder een aantal handdoeken. Ook is er een haardroger aanwezig. De spiegel beschikt ook over een ringlicht. Er is echter maar een soort zeep te vinden en dit geldt ook voor de douche. Dit vond ik wel wat tegenvallen omdat ik in de meeste hotels meer soorten zeep en shampoo tegenkom. De douche en toilet bevinden zich in een aparte ruimte aan de rechterkant.

Wastafel.
De douche.
Het toilet.

Overige faciliteiten

Het hotel biedt genoeg faciliteiten voor een verblijf van meerdere dagen. Zo vind je er een zwembad met sauna en stoombad. Hiervoor dien je echter wel vooraf te reserveren aangezien het hier altijd erg druk is. Voor de kleedkamers hier valt er echter nog wel wat over te zeggen. Ten eerste is het hier veel te druk om je om te kleden. Er is nauwelijks plek om je kleren fatsoenlijk op te hangen. Ten tweede waren er telkens klachten over de kluisjes. Doordat deze met een ingewikkeld systeem met een code werken konden veel mensen hun kluisje niet meer open krijgen. In andere hotels ben ik tot nu toe veel eenvoudiger systemen tegengekomen. Het zwembad zelf is echter prima in orde. De temperatuur van het water is goed en ook over de sauna en het stoombad valt niet te klagen.

Het zwembad.

Na een bezoekje aan het zwembad hebben we nog wat in het restaurant gegeten om vervolgens de lift te nemen naar de Sky Bar op de hoogste verdieping van het hotel. Hier heb je onder het genot van een drankje en muziek een mooi uitzicht over Schiphol. Helaas stopte de muziek die avond al om 00:15 waardoor we hier veel tijd hebben doorgebracht.

De Sky Bar.
Gin Tonics met uitzicht op de vliegtuigen.

Het hotel biedt verder parkeerruimte voor € 2,50 per uur. Voor 24 uur ben je hier € 17,50 kwijt. Meer informatie over de faciliteiten van het hotel vind je op de website van Corendon.

Uitchecken

Na een vrij vermoeiende reis en het vroege opstaan die ochtend daarvoor besloten we die ochtend wat langer te slapen. Daardoor hebben we helaas geen gebruik kunnen maken van het ontbijt. Dit kun je trouwens nog bijboeken voor € 17,50 per persoon. Rond een uur of 12 checkten we dan uit om vervolgens de gratis shuttle bus te nemen naar Schiphol Plaza.

Uitgelichte afbeelding: Corendon

Overzicht

Voordelen

- Goede locatie
- Veel faciliteiten
- Vriendelijk personeel

Nadelen

- Organisatie in kleedkamers kan beter
- Gescheiden gebouwen (bij slecht weer door de regen lopen)
- Geen hangertjes in de kast voor kleding

Service

Sterren

Voorzieningen

Locatie

Algemene Waardering

Conclusie

Het Corendon Village Amsterdam Hotel is een prima hotel en zeker voor een wat langer verblijf. Zowel met de auto als het openbaar vervoer is het hotel goed te bereiken. De appartementen zijn erg mooi en ruim opgezet en bieden zowat alle comfort voor een prima verblijf. De organisatie in de kleedkamers van het zwembad kan echter wel beter.

7 min leestijd">
3.5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *