Emirates verlaagt aantal vluchten naar Schiphol1 min leestijd

Welke Fifth Freedom Flights heeft Emirates?

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij Emirates gaat het aantal vluchten tussen Dubai en Schiphol vanaf begin april verlagen naar slechts één vlucht per dag. Aan het begin van dit winterseizoen verhoogde de maatschappij nog de capaciteit door weer met de Airbus A380 op Schiphol te vliegen.

Emirates minder op Schiphol

De reden waarom de maatschappij het aantal vluchten naar Schiphol gaat verlagen is simpelweg de teruglopende vraag naar vliegtickets op dit moment. Op dit moment is er zowel een middag- als avondvlucht tussen Schiphol en Dubai. De bedoeling is dat vanaf april alleen de middagvlucht blijft bestaan. Deze vlucht vertrekt rond 15:20 vanuit Schiphol. Passagiers hebben zo rond middernacht in Dubai aansluiting naar andere bestemmingen. Vanaf eind april zal Emirates slechts een keer per dag gaan vliegen tussen beide steden. Wel blijft de maatschappij op deze route de Airbus A380 inzetten.

Emirates Boeing 777-300ER (Bron: Emirates)
Vanaf april zal Emirates maar één keer per dag gaan vliegen tussen Dubai en Schiphol. (Bron: Emirates)

Voor de uitbraak van de pandemie vloog Emirates soms wel drie keer per dag op Schiphol. Toen werd er zowel met een Airbus A380 als met een Boeing 777 gevlogen. Vorig jaar werd alleen dit laatstgenoemde toestel ingezet omdat het aantal passagiers op dat moment zeer laag lag. Sinds een paar maanden geleden zet de maatschappij weer de Airbus A380 in op de route naar Schiphol.

Enige maatschappij met A380 op Schiphol

Emirates blijft trouwens wel de enige maatschappij die met dit type toestel op Schiphol vliegt. China Southern liet eerder deze week weten de hele Airbus A380 vloot met pensioen te willen sturen.

Uitgelichte afbeelding: Emirates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *