Emirates weer met Airbus A380 naar Schiphol2 min leestijd

Welke Fifth Freedom Flights heeft Emirates?

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Emirates zet vanaf 31 oktober 2021 weer een Airbus A380 in tussen Dubai en Amsterdam. Daarnaast doet de maatschappij binnenkort nog meer bestemmingen aan met dit toestel.

Emirates met A380 naar Schiphol

Op zondag 31 oktober 2021 zal Emirates sinds lange tijd weer voor het eerst met een Airbus A380 vliegen tussen Dubai en Amsterdam. De vlucht vertrekt om 8:10 lokale tijd vanuit Dubai en komt vervolgens om 12:40 lokale tijd aan op Schiphol. De maatschappij zet dit vliegtuig weer in omdat de vraag naar vliegtickets weer stijgt. Een Airbus A380 kan namelijk veel meer passagiers vervoeren dan welk ander passagierstoestel dan ook. Zo biedt dit toestel bij Emirates plaats aan in totaal 489 zitplaatsen, waarvan 14 in first class, 76 in business class en maar liefst 399 in economy class.

Emirates, A380, business class, review
Vanaf 31 oktober 2021 vliegt Emirates weer met een Airbus A380 naar Amsterdam.

Daarnaast zet Emirates het grootste passagierstoestel ter wereld vanaf oktober en november weer in op nog meer routes. Eind november is dit toestel weer te vinden op in totaal 27 routes die Emirates aanbiedt. Dat is een stijging van maar liefst 65% aangezien dit aantal op dit moment slechts 16 is. Denk hierbij aan steden als Barcelona, Düsseldorf, Hamburg, Johannesburg, Madrid, Milaan, Riyadh, São Paulo en Zürich.

A380 op Istanbul

Vanaf 1 oktober zal Emirates voor het eerst naar Istanbul vliegen met een A380. Deze stad wordt daarmee de eerste bestemming in Turkije waarmee Emirates met een A380 naartoe vliegt.

Vanaf 1 oktober vliegt Emirates voor het eerst naar Istanbul met een A380.

Emirates is wereldwijd trouwens de maatschappij met de meeste Airbus A380 toestellen. De maatschappij heeft er op dit moment maar liefst 118. Onlangs schreven we trouwens nog een review over een recente ervaring in business class op de A380 van Emirates tijdens Corona.

Bron- en beeldmateriaal: Emirates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *