Emirates Business Class in de A380: zo gaat het eraan toe tijdens corona5 min leestijd

Emirates business class

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Emirates business class op de Airbus A380 is een van de populairste business class producten ter wereld. Met name de bar aan boord van de A380 is over de hele wereld bekend en is in trek bij veel passagiers.

In tijden van corona moeten luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld hun dienstverlening aanpassen. Dit leidt vaak tot hygiënerichtlijnen en kostenbesparende maatregelen. Hierdoor is de algehele ervaring vaak helemaal veranderd. Bepaalde maatschappijen gaan hier op een klantvriendelijke manier mee om terwijl dit bij andere maatschappijen minder het geval is. Onlangs hebben we de Emirates business class op de Airbus A380 van Dubai naar Frankfurt uitgeprobeerd. Zo hebben we met eigen ogen kunnen zien of deze ervaring tijdens de coronacrisis net zo goed is als daarvoor.

Check-in en lounge in Dubai

De rit naar Dubai International Airport is eenvoudig met de Emirates Chauffeur Service. Deze kun je zonder problemen vooraf online reserveren. De chauffeur zet je af direct voor de aangewezen business en first class check-in. Zo ben je slechts een paar stappen verwijderd van de check-in balie.

Emirates informeert je vooraf per e-mail over de huidige regels van je bestemming. Bij het inchecken wordt zorgvuldig gecontroleerd of deze worden nageleefd. Voordat je bij de paspoort- en veiligheidscontrole komt ontvang je ook nog een hygiënekit met o.a. een mond- en neuskapje voor de aankomende reis.

Emirates business class-passagiers en leden met Skywards status krijgen toegang tot de Emirates business class lounge. Deze is sinds juli 2020 het grootste deel van de tijd open geweest, zelfs toen er minimaal werd gevlogen. De lounge biedt een brede selectie van verschillende gerechten, snacks en verschillende soorten drankjes. Wel is de presentatie aangepast aan de hygiënevoorschriften van Emirates. Alles wordt door het personeel aangeboden.

Emirates business class lounge Dubai

 

Over het algemeen zijn passagiers en crew bij Emirates verplicht om op de grond en in de lucht een mondkapje te dragen. In de lounge mag je deze echter afzetten zodra je gaat zitten. Je moet het mondkapje in de lucht dragen, behalve tijdens het eten of drinken.

Emirates business class in tijden van corona

Deze keer wordt de vlucht van Dubai naar Frankfurt uitgevoerd met een van de nieuwere Airbus A380’s. Dit toestel beschikt over zowel de nieuwe premium economy class als over de vernieuwde business- en first class.

De premium economy class heeft 56 zitplaatsen in een 2-4-2 configuratie. De zitafstand is maximaal 40 inch (101 cm), de zitbreedte is iets minder dan 50 centimeter. Het is mogelijk om de zitting 20 cm naar achteren te klappen zodat je in een comfortabelere loungepositie kunt zitten. Het design van de stoelen met crèmekleurig leer met vlekbescherming en houten lambrisering komt overeen met die van de Emirates Business Class. De stoel biedt ook verstelbare hoofd-, kuit- en voetsteunen.

emirates premium economy

Zowel de business als de first class cabine bij Emirates bevinden zich op het bovendek van de Airbus A380. In business class zijn er 76 zitplaatsen. Deze zijn allemaal voorzien van een nieuwe leren bekleding in champagnekleuren waarvan de stijl wat doet denken aan de privéjets van Emirates of de business class stoelen in de Boeing 777. Dezelfde kleurstelling is nu ook terug te vinden in de bar aan boord die toegankelijk is voor zowel first- als business class passagiers.

De business class stoelen zijn opgesteld in een 1-2-1 configuratie. De rijen met de even nummers zijn zitplaatsen bij het raam en deze bieden dus meer privacy. In het midden vind je ook de zogenoemde ‘honeymoon seats’. Deze zijn perfect voor vrienden of stellen die samenreizen. Er zijn twee compartimenten voor de business class. De grote cabine met 14 rijen wordt gevolgd door een kleinere met vijf rijen.

De stoel oogt zeer hoogwaardig en fris, zeker met de nieuwe afwerkingen. Wat ons opviel was de zeer royale opbergruimte die de stoel biedt. In de opbergvakken bij het raam berg je ook zonder problemen grotere spullen op. De stoel is zeer comfortabel in elke positie en biedt veel bewegingsvrijheid wat bij andere business class producten soms ontbreekt.

In het achterste deel van het bovendek vind je de bar. Deze is momenteel gelukkig open dus je kunt hier lekker ontspannen en genieten van een drankje. Het maximum aantal toegestane passagiers is hier beperkt vanwege de geldende hygiënevoorschriften. Daarnaast is het op dit moment niet toegestaan ​​om je drankje staand te nuttigen of deze mee te nemen naar je stoel.

Service en catering

De begroeting door de bemanning was erg hartelijk wat veel goeds betekende voor de rest van de vlucht. Even later werd ons een dienblad geserveerd met een selectie welkomstdrankjes. Er was o.a. keuze uit champagne en sinaasappelsap.

Bij de stoel vonden we ook een uitgebreide menu- en wijnkaart. We waren vooral onder de indruk van de gevarieerde selectie cocktails die je zelden aan boord van een vliegtuig aantreft. Voor de lunch kozen we voor de klassieke mezze als voorgerecht en gebakken zalm met asperges als hoofdgerecht. Beide gerechten waren uitstekend. In plaats van een zoet toetje kozen we voor het kaasplateau. De bemanning was altijd zeer attent en vriendelijk zodat we niets missen.

Een bezoek aan de bar op de A380 tijdens de vlucht kon natuurlijk niet ontbreken. Met een of twee glazen champagne en een goed gesprek vloog de tijd echt voorbij.

Dit artikel van de Emirates A380 business class review verscheen eerder op Insideflyer.de. Foto’s: InsideFlyer Germany.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *