EgyptAir in de zomer met Boeing 787-9 naar Schiphol1 min leestijd

egyptair, dreamliner, boeing 787-9

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij EgyptAir komt aankomende zomer met de Boeing 787-9 Dreamliner naar Amsterdam Airport Schiphol. Dit doet de luchtvaartmaatschappij tijdens het drukke zomerseizoen. KLM vloog ook tijdelijk naar Cairo, maar die route is inmiddels uit het netwerk gehaald.

Egyptair met Boeing 787-9 naar Schiphol

De luchtvaartmaatschappij vliegt dagelijks naar Cairo in Egypte. Tijdens de zomermaanden zal de capaciteit op deze route vergroot worden. Dit doet de maatschappij door een groter toestel in te zetten tijdens de weekenden. Op de doordeweekse vluchten wordt een kleiner toestel ingezet.

Tussen 1 juli en 10 september 2023 zet EgyptAir op vrijdag, zaterdag en zondag de grotere Boeing 787-9 Dreamliner in. De andere vluchten worden door de B737-800 uitgevoerd. De vluchtduur bedraagt ongeveer vier uur. De vluchten worden volgens dit schema uitgevoerd:

  • MS758 vertrekt om 15.20 uur uit Amsterdam (AMS) en komt om 20.05 uur aan in Cairo (CAI)
  • MS757 vertrekt om 09.50 uur uit Cairo en komt om 14.20 uur aan in Amsterdam

Egyptair

In de Dreamliner is plaats voor 309 passagiers, waarvan 30 in Business Class. Deze stoelen staan in een 1-2-1 opstelling. Iedere passagier in deze klasse heeft dus een directe toegang tot het gangpad. In Economy Class staan de stoelen in een 3-3-3 opstelling. Normaliter vliegen deze toestellen op long-haul bestemmingen en bieden meer comfort dan de kleinere Boeing 737 toestellen. Het is niet de eerste keer dat er een groot toestel ingezet wordt tussen Cairo en Amsterdam. Dat gebeurde in 2020 ook al eens.

Ook Finnair zal tijdens het zomerseizoen een groot toestel inzetten naar Amsterdam. Naar Helsinki vliegt de maatschappij dan met een Airbus A350. Dit toestel kun je meestal vinden op intercontinentale routes, maar dus straks ook richting Nederland.

Afbeeldingen ©EgyptAir

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *