Ryanair sluit nu definitief basis op Brussels Airport1 min leestijd

Brussels Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft besloten om haar basis op Brussels Airport definitief te sluiten. Dit maakte de Ierse maatschappij deze week bekend. Vorig jaar kozen meer Nederlanders om te gaan vliegen vanaf Brussels Airport.

Ryanair sluit basis op Brussels Airport

Ryanair besloot eerder al om minder te gaan vliegen vanaf Brussels Airport. Nu heeft de low-cost maatschappij besloten om deze basis definitief te gaan sluiten. De reden hiervoor zijn de stijgende kosten waardoor Ryanair vanaf april niet genoeg winst meer kan boeken door vluchten aan te bieden vanaf deze luchthaven. De sluiting van deze basis heeft een aantal gevolgen voor zowel de passagiers als het personeel. Brussels Airport is namelijk ook populair onder veel Nederlanders. Verwacht wordt dat het aantal zomerbestemmingen vanaf deze luchthaven komende zomer zal dalen. Daarnaast komen er volgens vakbond ACV Plus 59 banen op de tocht te staan.

Ryanair belooft betere service en introduceert bespaarprogramma ‘Ryanair Choice’
Ryanair sluit definitief basis op Brussels Airport. (Foto: Ryanair/Twycer)

Ryanair begon in 2015 met het aanbieden van vluchten vanaf Brussels Airport. De maatschappij wilde toen gaan concurreren met o.a. Brussels Airlines die vervolgens ook weer met lagere tarieven aankwam zetten. Nu de kosten hoger worden is het voor Ryanair vanaf april minder interessant om vluchten aan te bieden vanaf deze luchthaven. Uiteraard blijft Ryanair nog wel een basis behouden op Charleroi waar deze maatschappij nog veel vluchten aanbiedt. Al werd er ook hier de afgelopen maanden veel gestaakt. Men zou namelijk niet de regels van het minimumloon hebben opgevolgd waardoor veel medewerkers daar het werk neerlegden.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Goffe de Boer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *