Play gaat nu ook vluchten naar Canada aanbieden2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De IJslandse prijsvechter Play gaat deze zomer voor het eerst vliegen op het Canadese Hamilton, een kleine luchthaven nabij Toronto. Eerder deze maand werd ook al bekend dat Play vanaf Düsseldorf gaat vliegen.

Play gaat op Canada vliegen

Play vliegt op dit moment al vanaf IJsland op de Amerikaanse steden Baltimore, Boston, New York (Stewart) en Washington. Vanaf 27 juni 2023 komt daar ook Hamilton bij. Dit is voor Play de eerste bestemming in Canada en de vijfde in Noord-Amerika. Hamilton International Airpot ligt op ongeveer 80 kilometer ten zuiden van Toronto en is net als New York (Stewart) een redelijk klein vliegveld. Hierdoor kan Play wel veel goedkopere vluchten aanbieden. De vlucht vanuit Reykjavik naar Hamilton vertrekt dagelijks om 14:50. Hiermee wordt er een keurig aansluiting geboden vanaf veel bestemming in Europa, waaronder Brussel. De vlucht komt om 17:10 lokale tijd aan in Hamilton.

Play
Play gaat deze zomer ook vluchten aanbieden naar Canada. (Foto: InisdeFlyer – Goffe de Boer)

De terugvlucht vertrekt vervolgens om 18:35 vanuit Hamilton om vervolgens de volgende dag om 4:20 aan te komen in Reykjavik. Ook hier wordt weer een goede aansluiting gegeven op de meeste vluchten naar andere bestemmingen in Europa. Vluchten naar Hamilton met Play kun je via deze link boeken.

Stopover Iceland

Door de strategische ligging van IJsland is Reykjavik een populair vliegveld geworden om over te stappen. Op dit moment vertegenwoordigt Play ongeveer 25% van de IJslandse luchtvaartmarkt. Net als bij Iceland Air kun je ook bij Play een stop-over inplannen om het prachtige IJsland te gaan ontdekken. Zo bezoek je twee bestemmingen in één reis. Afgelopen jaar was InsideFlyer uitgenodigd voor een vlucht met Play in Economy van Brussel naar Reykjavik. Van deze vlucht kun je hier een review van lezen. Ook bezochten we toen een aantal mooie plekken in dit prachtige land. Daar kun je hier het verslag van lezen.

Blue Lagoon
Bezoek het prachtige IJsland tijdens een stopover op weg naar Noord-Amerika. (Foto: InsideFlyer – Goffe de Boer)

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Goffe de Boer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *