Ook Brussels Airport verwerkte in 2022 twee keer zoveel passagiers1 min leestijd

Brussels Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In 2022 verwerkte Brussels Airport weer bijna 19 miljoen passagiers en dat is dubbel zoveel als een jaar geleden. Vooral de tweede helft ging erg goed. Eerder deze week werd ook al bekend dat Schiphol in 2022 dubbel zoveel passagiers heeft verwerkt als in 2021.

Dubbel zoveel passagiers op Brussels Airport

In 2022 reisden in totaal 18.930.698 via Brussels Airport en dat is een toename van maar liefst 102% ten opzichte van 2021 toen nog slechts 9,4 miljoen passagiers via de grootste luchthaven van België reisden. In het recordjaar 2019 reisden echter 26,4 miljoen passagiers via Brussels Airport. Het aantal passagiers op de luchthaven is daarom nog lang niet op dit niveau. CEO van Brussels Airport, Arnaud Feist, legt aan persinfo.org uit dat Brussels Airport na twee jaar COVID in 2022 een sterke heeft meegemaakt. “We zijn trots dat we in staat waren deze snelle groei goed op te vangen en dat we een dienstverlening van hoge kwaliteit konden blijven aanbieden aan onze passagiers, die opnieuw het plezier van het reizen konden herontdekken, zowel voor hun vakanties of om hun familie terug te zien, of voor zakenreizen,” aldus Feist.

Brussels Airport
Brussels Airport is naar eigen zeggen klaar voor de drukke zomer. (Foto: InsideFlyer – Goffe de Boer)

Brussels Airport heeft in het voorjaar van 2022 flinke voorbereidingen getroffen voor de drukke zomer. Zo werd er een banenmarkt gelanceerd. Brussels Airport is volgens de CEO in 2023 met een goede start begonnen. Zo worden er een aantal nieuwe bestemmingen aangevlogen en zijn er verhoogde frequenties voor zowel de korte- als de langeafstandsvluchten.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Goffe de Boer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *