Schiphol zag aantal passagiers verdubbelen in 20222 min leestijd

Schiphol staking

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het aantal passagiers op luchthaven Schiphol is in 2022 met maar liefst 100% toegenomen. De luchthaven verwerkte vorig jaar namelijk 52,5 miljoen passagiers. Dat is wellicht nog niet op het niveau van 2019 maar wel dubbel zoveel als in 2021.

Dubbel zoveel passagiers op Schiphol

Dat het aantal passagiers vorig jaar dubbel zo hoog lag als in 2021 is natuurlijk geen verrassing. In 2022 werd er namelijk weer veel meer gereisd. In 2021 verwerkte de luchthaven nog slechts 25,5 miljoen passagiers en dat kwam uiteraard door de coronamaatregelen. Deze maatregelen zijn begin vorig jaar grotendeels opgeheven waardoor reizigers nu weer meer kunnen reizen.

Schiphol
Schiphol verwerkte in 2022 dubbel zoveel passagiers als in 2021. (Foto: InsideFlyer – Christian)

Schiphol zit echter nog lang niet op het niveau van recordjaar 2019. In dat jaar verwerkte de luchthaven namelijk 71,1 miljoen passagiers.

Capaciteitsproblemen

Echter kreeg Schiphol vorig jaar te maken met andere problemen. Sinds de meivakantie kampte de luchthaven namelijk met een tekort aan beveiligsmedewerkers. Hierdoor ontstonden lange rijen waardoor veel mensen vertraging opliepen of zelfs hun vlucht misten. Al deze chaos werd toenmalig topman Dick Bensschop in september teveel waardoor hij opstapte. Zijn tijdelijke opvolger Ruud Zondag nam kort daarna het stokje van hem over.

schiphol vertrekhal
Schiphol kreeg in 2022 te maken met flinke capaciteitsproblemen. (Foto: Schiphol)

Echter is het in 2023 nog niet gedaan met de chaos. Vakbond FNV meldt namelijk dat Schiphol niet klaar is voor de drukke zomer. Er zou namelijk nog altijd een groot personeelstekort op Schiphol. Wel gaat de luchthaven binnenkort een banenmarkt organiseren om zo personeel te werven. Sinds 2021 geldt er al een beperking op het aantal vertrekkende passagiers vanaf Schiphol. Deze beperking blijft nog zeker tot eind maart van kracht. Volgende week maakt de luchthaven bekend of er vanaf april in ieder geval voldoende personeel ingezet kan worden om deze beperking op te heffen.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Goffe de Boer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *