Ruud Sondag tijdelijk nieuwe topman Schiphol2 min leestijd

Ruud Sondag

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ruud Sondag wordt de tijdelijke de nieuwe topman van Schiphol. Hij volgt Dick Benschop op die in september zijn ontslag indiende vanwege de chaos op Schiphol.

Ruud Sondag nieuwe topman Schiphol

Ruud Sondag zal per 1 november 2022 het stokje overnemen van Benschop. Aangezien er nog geen opvolger is voor de lange termijn zal Sondag deze functie tot zeker 31 augustus 2023 behouden. De Raad van Commissarissen heeft hem onlangs tot ad interim benoemd. Nadat Benschop zijn ontslag aankondigen is de RvC ook direct op zoek gegaan naar een vervanger en dit is dus Ruud Sondag geworden. Hij vormt het directieteam van Schiphol Group samen met Robert Carsouw (Chief Financial Officer, CFO) en Hanne Buis (Chief Operating Officer, COO). Het was volgens Schiphol dringend nodig om een vervanger te vinden voor Benschop totdat er een nieuwe topman is.

Robert Carsouw, Stephan Satijn, Dick Benschop ondertekenen de strategische samenwerking tussen Maastricht Aachen Airport en Royal Schiphol Group (Bron: Schiphol)
Ruud Sondag volgt Dick Benschop op als tijdelijke topman Schiphol. (bron: Schiphol)

Zeker in deze moeilijke tijden is het belangrijk dat Schiphol elke dag in goede banen wordt geleid. Prioriteit daarbij is de operationele processen bij Schiphol snel en grondig op het niveau te brengen dat passagiers en luchtvaartmaatschappijen mogen verwachten. President-commissaris van Royal Schiphol Group Jaap Winter is zeer verheugd dat Ruud Sondag de positie van CEO van Royal Schiphol Group tijdelijk gaat vervullen. “Ruud is met zijn kennis en ervaring van complexe en arbeidsintensieve organisaties de aangewezen persoon voor deze interim functie”, aldus Winter.

Over Ruud Sondag

In het verleden van Sondag o.a. CEO van energiebedrijf Eneco en voorzitter van de raad van commissarissen van Vebego. De laatste jaren werkte hij als commissaris bij ProRail en het Havenbedrijf Rotterdam. Deze functies legt hij neer om zich volledig te kunnen focussen op Schiphol. Ruud Sondag: “Schiphol is een mooi bedrijf met op dit moment een grote uitdaging. Ik ben enorm gemotiveerd om samen met alle medewerkers en stakeholders Schiphol weer op de rit te krijgen. Structurele verbetering is essentieel voor de reiziger, voor luchtvaartmaatschappijen en voor Nederland.”

Uitgelichte afbeelding: Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *