Greenpeace voert op 5 november actie op Schiphol1 min leestijd

Greenpeace

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Greenpeace gaat samen met Extinction Rebellion op 5 november a.s. actie voeren op Schiphol. Ze zullen op die dag de werkzaamheden verstoren. Volgens Greenpeace heeft Schiphol de boel niet op orde. Zo is er de afgelopen maanden chaos op de luchthaven en wordt de schade aan klimaat en natuur al jaren genegeerd, aldus Greenpeace.

Greenpeace gaat actie voeren op Schiphol

Schiphol is volgens Greenpeace is van de grootste vervuilers van Nederland. Ook geeft de organisatie aan dat Schiphol geen concreet plan heeft om de vervuiling terug te dringen. Greenpeace is voor minder vluchten op Schiphol en wil Lelystad Airport in de toekomst niet opengaat voor passagiersvluchten. Daarom gaat Greenpeace samen met Extinction Rebeillion op zaterdag 5 november a.s. de werkzaamheden op Schiphol verstoren. Verder eist Greenpeace nog dat er geen onnodige vluchten bijkomen op Schiphol en moeten reizigers meer de trein nemen.

Toestellen van KLM en Transavia op Schiphol (Bron: KLM)
Greenpeace gaat op 5 november samen met Extinction Rebellion actie voeren op Schiphol. (foto: KLM)

Ook publiceerde Greenpeace afgelopen week nog een rapport dat aangaf dat het aantal privévluchten dit jaar flink is gestegen. Alleen in de eerste 9 maanden van dit jaar waren er al meer privévluchten dan in heel 2019. Daarom eist Greenpeace dat Schiphol stappen onderneemt om klimaatdoelen te stellen. Zo wil de organisatie dat Schiphol met een concreet klimaatplan komt om de vervuiling tegen te gaan. Verder gelooft Greenpeace niet in ‘sprookjes van duurzaam vliegen’ en moet Schiphol daarom de waarheid naar buiten brengen. Tenslotte wil Greenpeace een hogere belasting op vliegtickets. Zolang Schiphol niet met een concreet plan komt blijft Greenpeace actie voeren. De organisatie roept daarom mensen op om op 5 november mee te doen met deze acties. Vertragingen van vluchten zijn op die dag dus niet uitgesloten.

Uitgelichte afbeelding: Greenpeace

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *